Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Monsanto: Nu trebuie sa dam tot timpul vina pe seceta pentru productia mica
Prezent vineri la un seminar, directorul Monsanto Romania a atras atentia asupra productiilor slabe la porumb inregistrate anul acesta. Datorita secetei, diferenta de productie dintre cei care au irigat si cei care au asteptat ploile a fost majora.
Agricultorii care au irigat terenurile au obtinut chiar si 8-10 tone de porumb la hectar, in timp ce productia pe suprafetele care nu au beneficiat de apa a coborat pana la 500 kilograme pe hectar, a declarat vineri Cosmin Chioreanu, directorul general al Monsanto Romania.
"Cine nu a irigat, a produs 0,5 tone de porumb la hectar. Pe suprafetele irigate s-a produs in medie 4 tone, dar s-a ajuns chiar si la 8-10 tone de porumb la hectar", a spus Chioreanu.
Chioreanu a adaugat ca din cele 2,5 milioane de hectare insamantate cu porumb in Romania, pe o suprafata de 1,5 milioane este cultivat porumb hibrid.
"Restul terenului este cultivat cu samanta din patul", a continuat reprezentantul Monsanto, aratand ca acesta este inca un motiv pentru productiile mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Chioreanu spune ca producatorii care au cultivat porumb "din patul" pierd bani.
"Nu trebuie sa dam tot timpul vina pe seceta pentru productia mica", a mai spus el.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura