Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiectivul retelei de depozite pentru legume-fructe este pastrat si de guvernarea USL

obiectivul-retelei-de-depozite-pentru-legume-fructe-este-pastrat-si-de-guvernarea-usl

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca statul poate veni in sprijinul producatorilor, in conditiile in care vor fi construite depozite de fructe si legume in parteneriat public-privat, care ar duce la ieftinirea acestor produse. Astfel, este continuata ideea vehiculata tot mai mult de fostul ministru Valeriu Tabara, cel care initiase acest obiectiv prioritar.


Intrebat de ce preturile fructelor si legumelor practicate in piete sunt mult mai mari fata de cele de la producator, Daniel Constantin a mentionat ca sunt mai multe cauze, una dintre acestea fiind intârzierea unor culturi.

"Sunt cauze legate de productie, generate de faptul ca s-a intârziat inceperea culturii la anumite produse pe de o parte. Pe de alta parte, dupa cum stiti, in România, din cauza faptului ca piata nu este organizata asa cum ar trebui, cel care câstiga cel mai mult este intermediarul, comerciantul, si nu producatorul", a mentionat Constantin.

Ministrul Agriculturii a subliniat ca statul ar putea veni in sprijinul producatorilor prin infiintarea de depozite in parteneriat public-privat.

"Din acest punct de vedere, analizam organizarea pietei ceva mai bine, pe fiecare filiera de produs. Unul dintre exemplele pe care vreau sa vi-l dau, chiar la legume-fructe, este constituirea si stimularea grupului de producatori in continuare, astfel incât sa avem cât mai multi oameni care se constituie intr-o astfel de forma asociativa. Pe de alta parte, cred ca statul poate veni in sprijinul lor chiar daca exista o finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru agentii economici, pentru a crea depozite", a mai spus Constrantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acesta a subliniat ca fructele si legumele pot fi mai ieftine dupa infiintarea unor depozite in parteneriat public-privat.

"Vrem sa venim pentru organizatiile profesionale cu un parteneriat public-privat, posibil cu Agentia Domeniilor Statului (ADS) parteneri din partea statului, astfel incât sa cream acele centre de depozitare de legume-fructe. Producatorul sa se ocupe de productie, asa cum este normal, iar comerciantul respectiv sa se ocupe de vânzarea produseor care sunt in grupul respectiv de producatori. in felul acesta, cred ca putem avea produse mai ieftine, de o calitate mai buna", a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii sustine ca acest parteneriat public-privat s-ar putea desfasura pe o perioada de cinci sau zece ani, "in functie de cum vor iesi calculele economice".

"Daca organizatia respectiva a manifestat progres in desfasurarea activitatii si se va consolida, statul se va retrage si va ramâne organizatia respectiva cu acel depozit", a explicat Constantin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016