Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Obiectivul retelei de depozite pentru legume-fructe este pastrat si de guvernarea USL
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca statul poate veni in sprijinul producatorilor, in conditiile in care vor fi construite depozite de fructe si legume in parteneriat public-privat, care ar duce la ieftinirea acestor produse. Astfel, este continuata ideea vehiculata tot mai mult de fostul ministru Valeriu Tabara, cel care initiase acest obiectiv prioritar.
Intrebat de ce preturile fructelor si legumelor practicate in piete sunt mult mai mari fata de cele de la producator, Daniel Constantin a mentionat ca sunt mai multe cauze, una dintre acestea fiind intârzierea unor culturi.
"Sunt cauze legate de productie, generate de faptul ca s-a intârziat inceperea culturii la anumite produse pe de o parte. Pe de alta parte, dupa cum stiti, in România, din cauza faptului ca piata nu este organizata asa cum ar trebui, cel care câstiga cel mai mult este intermediarul, comerciantul, si nu producatorul", a mentionat Constantin.
Ministrul Agriculturii a subliniat ca statul ar putea veni in sprijinul producatorilor prin infiintarea de depozite in parteneriat public-privat.
"Din acest punct de vedere, analizam organizarea pietei ceva mai bine, pe fiecare filiera de produs. Unul dintre exemplele pe care vreau sa vi-l dau, chiar la legume-fructe, este constituirea si stimularea grupului de producatori in continuare, astfel incât sa avem cât mai multi oameni care se constituie intr-o astfel de forma asociativa. Pe de alta parte, cred ca statul poate veni in sprijinul lor chiar daca exista o finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru agentii economici, pentru a crea depozite", a mai spus Constrantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Acesta a subliniat ca fructele si legumele pot fi mai ieftine dupa infiintarea unor depozite in parteneriat public-privat.
"Vrem sa venim pentru organizatiile profesionale cu un parteneriat public-privat, posibil cu Agentia Domeniilor Statului (ADS) parteneri din partea statului, astfel incât sa cream acele centre de depozitare de legume-fructe. Producatorul sa se ocupe de productie, asa cum este normal, iar comerciantul respectiv sa se ocupe de vânzarea produseor care sunt in grupul respectiv de producatori. in felul acesta, cred ca putem avea produse mai ieftine, de o calitate mai buna", a mai spus Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii sustine ca acest parteneriat public-privat s-ar putea desfasura pe o perioada de cinci sau zece ani, "in functie de cum vor iesi calculele economice".
"Daca organizatia respectiva a manifestat progres in desfasurarea activitatii si se va consolida, statul se va retrage si va ramâne organizatia respectiva cu acel depozit", a explicat Constantin.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura