Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Opinia reprezentantilor fermierilor privind soia modificata genetic

opinia-reprezentantilor-fermierilor-privind-soia-modificata-genetic

Duminica, v-am dezvaluit un proiect de ordonanta care va permite agricultorilor romani sa cultive plantele imbunatite cu ajutorul biotehnologiilor, a caror cultivare este permisa la nivel european. Sa vedem, insa, opinia reprezentantilor producatorilor agricoli din tara noastra. AGROROMANIA va prezinta o rezolutie care a fost adoptata la sfarsitul lunii trecute de catre adunarea generala a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).


Adunarea Generala a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) din data de 23 februarie 2012, desfasurata la Buzau, luand in dezbatere consecintele interzicerii de catre Ministerul Agriculturii in anul 2007 a cultivarii soiei modificata genetic de catre agricultorii romani, a constatat urmatoarele:

1. Decizia de interzicere a cultivarii soiei modificate genetic a fost luata, in mod abuziv, de catre Ministerul Agriculturii, in numele statului roman, fara consultarea si avizarea agricultorilor, in absenta unei dezbateri pentru fundamentarea acestei decizii.

2. Decizia a fost luata cand aceasta cultura era in plina extindere teritoriala si agreata de tot mai multi agricultori, datorita beneficiilor economice si tehnologice, incomparabile cu soia conventionala.

3. Decizia de interzicere a cultivarii soiei modificate genetic, a provocat pagube substantiale, atat agricultorilor, cat si economiei nationale, estimate la peste 500 milioane de Euro, anual, din 2007, pana in prezent si in continuare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


4. Desi a fost interzisa producerea acestei culturi, Romania importa si utilizeaza, in cadrul necesarului de proteina vegetala, cantitati importante de sroturi si seminte provenite din soia modificata genetic, la preturi foarte mari, in comparatie cu pretul de productie in tara noastra, influentand in mod negativ, costurile de productie la carne, lapte si oua.

Ca urmare, Adunarea Generala a LAPAR, hotaraste urmatoarele:

1. Sesizeaza Consiliul Concurentei din Romania, privind competitia neloiala provocata de aceasta decizie, prin care blocheaza productia la fermierii romani, dar permite importul aceluiasi produs.

2. Sesizeaza Consiliul Concurentei din cadrul Uniunii Europene, cu privire la aceasta competitie neloiala.

3. Sesizeaza Parlamentul European si Comisia Europeana, cu privire la abuzurile savarsite de statul roman, impotriva agricultorilor, dar si a consumatorilor, prin cresterea artificiala a pretului unor produse de baza.

4. Solicita Ministerului Agriculturii ca in termen de 30 de zile sa prezinte baza legala a dispozitiei de interzicere a cultivarii soiei modificate genetic, pentru a permite LAPAR sa solicite in justitie, in numele agricultorilor romani, despagubiri, proportionale cu pagubele inregistrate de acestia.

5. Pregateste documentele si expertizele necesare, pentru a solicita statului roman, la instantele romane si europene, despagubiri in conformitate cu pagubele inregistrate de agricultorii romani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016