Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Productii mai bune decat anul trecut la grau si orz
A scazut, in schimb, productia de rapita, principala cauza fiind lipsa precipitatiilor.
Ministrul Daniel Constantin a tinut sa precizeze ca cel mai important este faptul ca seceta nu a afectat semnificativ aceste culturi, asa ca productiile au fost la nivelul anilor precedenti, inregistrandu-se o scadere doar la rapita.
La cultura graului, rezultatele sunt usor mai bune decat anul trecut. Astfel, daca in 2014 cultura medie la hectar a fost de 3,64 tone, in anul 2015 a fost de 3,68 de tone. Cantitatea totala de grau recoltata, conform datelor centralizate pana in prezent la MADR, este de 7,5 milioane de tone, comparativ cu 7,4 milioane de tone in anul 2014.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
In acelasi timp, productia medie la hectar obtinuta la orz a fost de 4,03 tone, in timp ce in 2014 a fost de numai 3,8 tone, iar cantitatea totala recoltata ajuns la 1,051 milioane de tone.
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a precizat ca rapita a avut de suferit in 2015, dar nu dramatic, productia medie fiind de 2,36 tone la hectar.
„Pentru rapita productia la hectar a avut de suferit in sensul ca avem o productie mai mica, dar nu dramatic, respectiv 2,36 tone, comparativ cu 2,57 tone la hectar in 2014, iar productia totala este 956.886 tone”, a precizat Daniel Constantin.
Daca lipsa precipitatiilor nu a afectat semnificativ culturile de toamna, cu totul altfel stau lucrurile in ceea ce priveste culturile insamantate in primavara. respectiv porumbul si floarea soarelui.
„Vremea afecteaza culturile, afecteaza agricultura si probabil pe ansamblu vor fi pierderi la fiecare fermier, dar pe culturile de primavara, nu pe cele de toamna. Facem tot posibilul ca din punct de vedere bugetar si al pregatirii documentelor campania de toamna sa se deruleze in conditii bune si impreuna cu fermierii am agreat ca pana la sfarsitul lunii august sa acordam acele adeverinte, mai devreme, astfel incat sa isi poata contracta creditele si sa inceapa campania de toamna”, a mai declarat Daniel Constantin.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
- » Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa
Idei de afaceri in agricultura