Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta record de cartofi in judetul Harghita

recolta-record-de-cartofi-in-judetul-harghita

In judetul Harghita s-a inregistrat cea mai buna productie de cartofi din ultimii 27 de ani, media fiind 26,3 tone la hectar, insa un kilogram se vinde in camp cu preturi intre 40 si 50 de bani.


Directorul executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Harghita, inginerul Eugen Torok, a declarat ca in acest an s-a inregistrat cea mai buna productie de cartofi, per hectar, de dupa Revolutie, insa producatorii sunt nemulţumiti de preturile pe care le primesc.
 
„Avem 8.250 de hectare cu productie medie de 26,3 tone la hectar. Este cea mai mare productie, per hectar, din ultimii 27 de ani, de dupa Revolutie. Suprafata cultivata cu cartofi a scazut, insa productia per hectar a crescut. Preturile sunt foarte mici, intre 40 si 50 de bani kilogramul, in camp. In piata kilogramul ajunge la 1,5 lei”, a spus Eugen Torok .
 
Acesta a subliniat ca producatorii de cartofi din Harghita livreaza in mai multe judete, dar cele mai mari cantitati ajung in Bucuresti, Dolj, Galati si Iasi, in vreme ce in vestul tarii se cumpara cartofi din Polonia.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, a adaugat ca productia recoltata din circa 1.000 de hectare, adica circa 26.300 de tone, este livrata la fabricile de chipsuri din Bucuresti si Brasov, care au nevoie de materie prima.
 
„Recoltarea cartofilor a inceput in 20 august. Acum se mai recolteaza ultimele suprafete, circa 50 de hectare. Cartofii se pastreaza pe timp de iarna, insa depozitarea costa si mai sunt pierderi. Ei se livreaza pana in aprilie. Nimeni nu vinde toata cantitatea in toamna, sperand la un pret mai bun. De obicei, dupa ce scad temperaturile si cartoful dispare de pe camp, este o crestere a pretului. Niciun an nu este la fel, fiecare are specificul lui, dar cred ca va ajunge la 70 de bani kilogramul, la cantitati mai mari. Nu cred ca se va dubla pretul”, a mai spus Eugen Torok.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016