Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, pe primul loc in UE la productia agricola vegetala

romania-pe-primul-loc-in-ue-la-productia-agricola-vegetala

Conform celor mai recente date Eurostat, valoarea productiei agricole in Romania a totalizat anul trecut 15,48 miliarde de euro, reprezentand 3,95% din valoarea productiei totale din Uniunea Europeana, de 392,3 miliarde de euro.


Franta, a carei productie agricola este evaluata la 70,58 miliarde de euro (18% din totalul la nivelul UE) se situeaza pe primul loc, urmata de Germania, cu 51,03 miliarde de euro (13% din total), Italia (48,35 miliarde de euro sau 12,3% din total), Spania (41,1 miliarde de euro sau din 10,47% total) si Marea Britanie (30,57 miliarde de euro sau 7,8% din total).
 
Clasamentul tarilor a caror productie agricola depaseste 10 miliarde de euro este completat de Olanda, cu o productie agricola in valoare de 26,75 miliarde de euro (6,8% din total), Polonia (22,56 miliarde sau 5,75% din total), Romania si Danemarca (10,46 miliarde sau 2,66% din total).
 La polul opus, productia agricola din Malta a insumat anul trecut 120 milioane de euro, cea din Luxemburg 413 milioane de euro, in timp ce valoarea productiei din Cipru şi Estonia a fost de 699, respectiv 838 milioane de euro.
 
Cifrele sunt calculate de Eurostat pe baza datelor preliminarii privind valoarea producţiei agricole din fiecare stat UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Productia vegetala a contribuit anul trecut cu 52% la valoarea productiei agricole din UE, in timp ce produsele provenind de la animale (carne, lapte) au acoperit 43% din total. Serviciile din domeniul agricol si activitaţile anexe au avut o contributie de 5%.
 
In Romania, 73% din valoarea totala a productiei agricole a fost generata de productia vegetala, dintre care culturile de cereale au reprezentat 25%, iar culturile de legume, fructe si plante horticole 29%, potrivit datelor Eurostat.
 
De altfel, Romania se situeaza pe primul loc in UE dupa contributia culturilor de camp la totalul productiei agricole, urmata de Grecia (69%), Bulgaria (65%) şi Croaţia (62%), in timp ce cresterea animalelor este activitatea agricola predominanta in Irlanda (70% din valoarea productiei totale), Danemarca (63%) si Finlanda (60%).
 
Cresterea animalelor a contribuit cu 26% la valoarea productiei agricole din Romania, in timp ce serviciile si activitatile anexe au contribuit cu 1%.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016