Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania, pe primul loc in UE la productia agricola vegetala
Conform celor mai recente date Eurostat, valoarea productiei agricole in Romania a totalizat anul trecut 15,48 miliarde de euro, reprezentand 3,95% din valoarea productiei totale din Uniunea Europeana, de 392,3 miliarde de euro.
Clasamentul tarilor a caror productie agricola depaseste 10 miliarde de euro este completat de Olanda, cu o productie agricola in valoare de 26,75 miliarde de euro (6,8% din total), Polonia (22,56 miliarde sau 5,75% din total), Romania si Danemarca (10,46 miliarde sau 2,66% din total).
La polul opus, productia agricola din Malta a insumat anul trecut 120 milioane de euro, cea din Luxemburg 413 milioane de euro, in timp ce valoarea productiei din Cipru şi Estonia a fost de 699, respectiv 838 milioane de euro.
Cifrele sunt calculate de Eurostat pe baza datelor preliminarii privind valoarea producţiei agricole din fiecare stat UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Productia vegetala a contribuit anul trecut cu 52% la valoarea productiei agricole din UE, in timp ce produsele provenind de la animale (carne, lapte) au acoperit 43% din total. Serviciile din domeniul agricol si activitaţile anexe au avut o contributie de 5%.
In Romania, 73% din valoarea totala a productiei agricole a fost generata de productia vegetala, dintre care culturile de cereale au reprezentat 25%, iar culturile de legume, fructe si plante horticole 29%, potrivit datelor Eurostat.
De altfel, Romania se situeaza pe primul loc in UE dupa contributia culturilor de camp la totalul productiei agricole, urmata de Grecia (69%), Bulgaria (65%) şi Croaţia (62%), in timp ce cresterea animalelor este activitatea agricola predominanta in Irlanda (70% din valoarea productiei totale), Danemarca (63%) si Finlanda (60%).
Cresterea animalelor a contribuit cu 26% la valoarea productiei agricole din Romania, in timp ce serviciile si activitatile anexe au contribuit cu 1%.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile