Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tendinta de comasare a terenurilor agricole, evidentiata in statistici

tendinta-de-comasare-a-terenurilor-agricole-evidentiata-in-statistici

Romania inregistra, in anul 2010, aproximativ 4 milioane de exploatatii agricole, cu o suprafata medie de 3,4 hectare. Totusi, tendinta de comasare a terenurilor se manifesta prin reducerea numarului exploatatiilor cu 14%, in perioada 2003-2010.


Potrivit datelor Eurostat, consultate de Mediafax, Romania este statul european cu cele mai multe exploatatii agricole. Pe urmatoarele pozitii dupa Romania se situeaza Italia, cu 1,6 milioane de exploatatii agricole, respectiv Polonia, cu 1,5 milioane. Cel mai putine exploatatii sunt in Luxemburg (2.200) si Estonia (19.700).

Germania avea anul trecut 299.100 de exploatatii in sectorul agricol, iar Franta 514.800, in timp ce in Bulgaria numarul acestora era de 371.100, iar in Ungaria de 577.000. Suprafata medie a unei exploatatii agricole din Romania, de 3,4 hectare, depaseste, potrivit Eurostat, doar Malta, cu 0,9, hectare, si Cipru, cu 3,1 hectare. Cea mai mare concentrare a terenurilor agricole existain Cehia, cu exploatatii medii de 152,4 hectare, urmata de Marea Britanie, cu 78,6 hectare, si Luxemburg, cu 59,3 hectare. In Franta si Germania suprafetele sunt apropiate, de 52,6 hectare, respectiv 55,8 hectare. In Ungaria suprafata medie este de 8 hectare, in Polonia de 9,6 hectare, iar in Bulgaria de 9,8 hectare.

In 2002, suprafata agricola medie din Romania era de 3,11 hectare, potrivit datelor anuntate de Institutul national de Statistica in iunie.

Suprafata agricola utilizataa Romaniei, de 13,3 milioane de hectare, reprezenta anul trecut mai putin de 8% din totalul de 170 de milioane de hectare la nivelul UE. Inaintea Romaniei se situeaza Franta (27 milioane de hectare), Spania (23,7 milioane de hectare), Germania (16,7 milioane de hectare), Marea Britanie (15,9 milioane de hectare) si Polonia (14,38 milioane de hectare). Italia cu 12,88 milioane de hectare se plaseaza la scurta distanta in urma Romaniei. Cele sapte state membre insumeaza aproape trei sferturi din terenul agricol aflat in folosinta in UE. Suprafata agricola utilizata a Romaniei a scazut cu 4,5% in intervalul 2003-2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Malta are cea mai mica suprafata agricola din UE, de 11.500 de hectare, urmata de Cipru, cu 118.400 hectare, si Luxemburg, cu 131.000 hectare.

Eurostat defineste drept exploatatie agricola o unitate, aflata sub administratie unica, cu activitate in productia agricola. Exploatatiile inluse in raport reprezinta circa 98% din totalul suprafetei agricole din UE si 98% din animale. Pragurile sub care o exploatatie agricola este prea mica pentru a fi luata in considerare sunt stabilite de statele membre, astfel incat sa atinga procentajul de 98%.

Suprafata agricola include terenurile arabile, gradini ale caror produse sunt folosite in gospodarie, fanete si pasuni. Terenurile agricole neutilizate, padurile si suprafetele ocupate de cladiri, drumurile sau iazurile sunt excluse. Terenurile detinute in comun in mai multe tari nu au fost incluse de asemenea in raport.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016