Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul tarilor cu cele mai mari suprafete cultivate cu vita de vie

topul-tarilor-cu-cele-mai-mari-suprafete-cultivate-cu-vita-de-vie

Conform datelor Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, Romania se claseaza pe locul 12 la nivel mondial in acest clasament.


La inceputul acestei saptamani, Organizatia Internationala a Viei si Vinului a dat publicitatii cele mai recente statistici referitoare la suprafetele cultivate cu vita de vie existente la finele anului trecut.
 
Primele trei locuri in clasamentul mondial al cultivatorilor de vie sunt ocupate in orfdine de Spania, China si Franta, iar romania ocupa locul al 12-lea in acest clasament.
 
In prezent, China dispune de 799.000 de hectare destinate cultivarii viței de vie, fața de 1,02 milioane de hectare in Spania, Aproximativ 11 la suta din teritoriul Chinei a fiind alocat podgoriilor in 2014, in creștere fața de 4 la suta in  anul 2000.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste productia de vin, lucrurile se schimba putin, datele OIV indicand faptul ca Franta ramane cel mai mare producator de vinuri la nivel mondial, cu 46,7 milioane de hectolitri, fiind totodata si  țara cu cele mai mari vanzari de vin peste hotare, in urma carora a obținut peste 7,7 miliarde de euro.
 
La capitolul consum de vinuri, primul loc este ocupat de Statele Unite, unde s-a consumat anul trecut 13 la suta din intreaga productie de vin la nivel mondial. Pe urmatoarele doua locuri se claseaza Franta si Italia, iar consumul la nivel mondial s-a redus pe parcursul anului trecut, ajungand la 240 de milioane de hectorlitri.
 
OIV a prezentat si date referitoare la importurile de vinuri, date ce indica faptul ca Germania, Marea Britanie și SUA au fost anul trecut cei mai mari importatori, inregistrand tranzactii evaluate de OIV la 26 de miliarde de euro.
 
In capitolul referitor la tara noastra, raportul OIV evidentiaza faptul ca productia de vin a Romaniei a scazut cu 20% in 2014, ajungand la 4,093 milioane de hectolitri, de la 5,113 milioane de hectolitri in 2013, dar cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016