UE estimeaza o recolta de grau mai slaba in anul agricol 2022 -2023
Publicat la data de 03 Mai. 2022 in:
Vegetal Recolta de grau pentru anul agricol 2022/2023, la nivelul Uniunii Europene, este estimata la 130 milioane de tone, mai putin decat au prognozat anterior oficialii europeni.
Comisia Europeana a anuntat ca, desi si-a redus estimarile privind recolta de grau a Uniunii Europene, in anul agricol 2022/2023, de la 131,3 milioane de tone, la 130,1 milioane de tone, prognozele potrivit carora exporturile de grau vor atinge un nivel record raman valabile.
Estimarile, care potrivit Comisiei se datoreaza revizuirii prognozelor privind recoltele de grau ale Frantei si Suediei, arata ca productia de grau a UE va fi comparabila cu cea de 130 milioane de tone inregistrata in sezonul 2021/2022.
Preturile cerealelor, afectate de invazia Rusiei in Ucraina
Invadarea Ucrainei de catre Rusia a dus la blocarea exporturilor de produse agricole ale Ucrainei, astfel ca preturile europene la grau si oleaginoase au urcat la valori record, scrie
Agerpres.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In aceste conditii, Comisia Europeana si-a mentinut vineri estimarile anterioare conform carora in sezonul 2022/23 exporturile de grau moale ale UE se vor ridica la 40 de milioane de tone, ceea ce ar fi cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata de blocul comunitar.
Tot vineri, executivul comunitar si-a revizuit in jos estimarile privind productia de orz a UE in sezonul 2022/23 pana la 53,5 milioane de tone, de la 53,6 milioane de tone, in timp ce estimarile referitoare la productia de porumb au fost reduse pana la 73,4 milioane de tone, de la 74 milioane de tone.
Scad importurile de porumb
Tot ca urmare a asteptatei reduceri a livrarilor din Ucraina, Comisia si-a mentinut estimarile referitoare la scaderea semnificativa a importurilor de porumb pana la 9 milioane de tone, de la 14 milioane de tone in sezonul 2021/2022.
La oleaginoase, executivul comunitar si-a imbunatatit prognozele privind recolta de rapita in sezonul 2022/23 pana la 18,3 milioane de tone, de la 18,1 milioane de tone.
In ceea ce priveste importurile UE de ulei de floarea soarelui, care vin in principal din Ucraina, Comisia si-a imbunatatit estimarile pentru sezonul 2021/22 pana la 1,9 milioane de tone, de la 1,5 milioane de tone, dar si-a revizuit in jos estimarile pentru sezonul 2022/23, pana la 800.000 de tone de la 900.000 de tone anterior
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>