Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A intrat in vigoare interdictia importurilor rusesti de bovine si carne de vita din Romania
Pretextul este o presupusa epidemie de encefalopatie spongiforma bovina, iar ANSVSA sustine ca Romania nu exporta astfel de produse in Rusia.
Incepand de ieri a intrat in vigoare interdictia pe care Rusia a anuntat-o inca de la inceputul lunii trecute pentru bovinele si carnea de vita provenite din Romania. Pretextul oficial anuntat de Rosselhoznadzor, autoritatea sanitar veterinara rusa, este o asa-zisa epidemie de encefalopatie spongiforma bovina semnalata in Romania.
Intre timp, autoritatile romane au reactionat, anuntand ca nu este vorba de o epidemie ci de un caz atipic izolat al acestei boli, fapt confirmat si de laboratorul de specialitate din Marea Britanie la care au fost trimise probe pentru analize.
Fata de aceasta masura a reactionat ieri si ANSVSA, care a transmis printr-un comunicat ca „forma atipica de ESB depistata in tara noastra este un caz izolat si nu o epidemie. Autoritatile romane investigheaza in acest moment conditiile in care acest caz a aparut si informeaza in permanenta organizatiile internationale in domeniu”.
Mai mult, in acelasi document se precizeaza ca rusii au interzis ceva ce nu exista de fapt, oficialii ANSVSA spunand ca Romania nici macar nu exporta bovine, carne de bovine si produse din carne de bovine in Federatia Rusa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In plus, in cursul lunii iunie, Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor a acordat Romaniei certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru encefalopatie spongiforma bovina, tara noastra efectuand analize timp de sapte ani pentru a putea primi acest standard din partea organizatiei.
Din cele 178 de state membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor, doar 25 au standardul de risc neglijabil la fel ca al Romaniei, 20 au standard de risc controlat, iar restul tarilor sunt cu risc nedeterminat.
Potrivit ANSVSA, Romania a efectuat in ultimii 19 ani un numar de 2.905 teste histopatologice pentru supravegherea ESB in perioada 1995 — 2002 si a analizat 868.246 de probe prin metoda testarii rapide in perioada 2002—2013, toate avand rezultate negative.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura