Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape 100 de purcei din rasele Bazna si Mangalita au ajuns gratuit la crescatorii din tara

aproape-100-de-purcei-din-rasele-bazna-si-mangalita-au-ajuns-gratuit-la-crescatorii-din-tara

Ultimul lot, de 26 de animale, a fost distribuit zilele acestea fermierilor din judetul Alba.


Aproape 100 de purcei din rasele Bazna si Mangalita au fost livrati pana in prezent crescatorilor de animale, in cadrul programului guvernamental de susţinere a cresterii celor doua rase autohtone, lansat in urma cu peste o luna in Sibiu.

Prezent la actiunea prin care trei crescatori din Alba au primit in total 26 de purcei din rasa Bazna, proveniti din gospodariile a doi furnizori din Mihalt si Valea Lunga, directorul general adjunct în cadrul Directiei Politici Agricole din Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ion Rosu, a mentionat ca, in afara de acestia, la nivel national au fost livrati pana luni un numar de 68 de purcei Bazna si Mangalita in judetele Sibiu, Hunedoara, Cluj, Ialomita si Dambovita.
 
„Pana in prezent, s-au livrat in cadrul programului 68 de purcei Bazna si Mangalita, in greutate de minimum 10 kilograme. Crescatorii deja si-au incasat banii, respectiv cei 2.500 de lei de purcel. Cei 68 de purcei au fost distribuiti catre 9 crescatori. S-au distribuit si 10, s-au distribuit si 8 purcei, in functie de numarul de porci pe care crescatorii i-au avut de livrat. In Ialomita, de exemplu, numarul de purcei a fost de 4”, a declarat Ion Rosu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a adaugat ca programul are succes, iar cererile sunt foarte mari. „Acest program este unul multianual. In momentul de fata, cererea este mai mare decat oferta, dar toti crescatorii care sunt inscrisi in program si care au completat dosarul vor primi purceii. E adevarat, nu in acest an, in 2019, in 2020”, a sustinut Rosu.
 
Acesta a adaugat ca este un nou inceput, dupa ce rasele autohtone Bazna si Mangalita au pierdut de-a lungul timpului lupta cu celelalte rase conventionale crescute in sistem industrial.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016