Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce au cerut reprezentantii crescatorilor de oi la intalnirea de la Ministerul Agriculturii
Joi, 11 aprilie, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire la care au participat, pe de o parte, secretarii de stat Daniel Botanoiu (MADR), Georgeta Bratu (MMFPSPV), Dan Manolescu (MFP), iar pe de alta parte reprezentantii asociatilor crescatorilor de ovine din Romania, informeaza un comunicat al MADR.
Discutiile au vizat mai multe subiecte, printre care posibilitatea gasirii unei derogari de la Codul Muncii cu privire la angajarea prin contract a ciobanilor, clarificari legate de adaptarea impozitarii exploatatiilor din zona montana la veniturile din aceasta zona defavorizata, clarificari privind plata TVA-ului pentru fermierii care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an, clarificari privind impozitarea subventiilor care se dau in agricultura, chestiuni legate de infiintarea Camerelor Agricole, a legii pajistilor si a certificatelor de producatori.
In ceea ce priveste solicitarea reprezentantilor crescatorilor de ovine de a identifica o derogare de la Codul Muncii cu privire la angajarea prin contract a ciobanilor pe motiv ca aceasta masura ar fi neaplicabila din cauza educatiei precare a acestora si a parasirilor dese a locurilor de munca inregistrate in acest domeniu, s-a convenit infiintarea unei comisii interministeriale care, impreuna cu delegatii crescatorilor de ovine,sa identifice posibilitatea unei derogari de la Codul Muncii fie printr-un statut al ciobanilor, fie prin modificarea legii zilierilor astfel incat sa fie cuprinsa si aceasta categorie socio-profesionala.
Referitor la adaptarea impozitarii exploatatiilor agricole la veniturile mai mici din zonele montane defavorizate, li s-a comunicat fermierilor ca aceasta masura va fi aplicata incepand cu anul viitor.
Cu privire la plata TVA-ului pentru vanzarile care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an, reprezentantul Ministerului Finantelor Publice le-a comunicat fermierilor ca aceasta masura este corecta si se aplica tuturor celor care depasesc acest cuantum, indiferent de obiectul de activitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
De asemenea, la interventia secretarului de stat Daniel Botanoiu, s-a convenit ca Ministerul Finantelor Publice sa transmita o circulara catre toate administratiile financiare judetene, astfel incat sa existe o practica unitara in ceea ce priveste colectarea impozitelor provenite din activitatile agricole.
La finalul discutiilor, secretarul de stat Daniel Botanoiu a clarificat cateva aspecte privind legea pajistilor, legea infiintarii camerelor agricole, precum si unele chestiuni legate de implementarea certificatelor de producatori in piete.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora