Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de animale ar putea fi obligati sa foloseasca mai putine antibiotice in ferme

crescatorii-de-animale-ar-putea-fi-obligati-sa-foloseasca-mai-putine-antibiotice-in-ferme

Acestia vor trebui sa se supuna unei directive formulate in acest sens de Parlamentul European, ce are ca scop reducerea rezistentei tot mai crescute la antibiotice a bacteriilor.


Rezistenta la antibiotice este o problema din ce in ce mai serioasa atat in cazul medicinei umane cat si in cea veterinara, fiind determinata de faptul ca, in timp, bacteriile care ar trebui sa fie ucise de aceste medicamente, au dezvoltat o rezistenta in fata acestor tratamente, devenind chiar imune in fata anumitor antibiotice.
 
Situatia s-a datorat in primul rand excesului de antibiotice administrate de multe ori si atunci cand nu era cazul, la momentul actual existand riscul ca aceste medicamente sa devin total ineficiente, iar infectile dezvoltate de bacteriile rezistente la antibiotice sa nu mai poata fi contracarate.
 
Pentru a diminua acest risc, Parlamentul European a elaborat un document legislativ care va fi lansat spre negociere in toarile membre, vizand reducerea cantitatii de antibiotice care se gasesc in farfuriile consumatorilor, continute in produsele de origine animala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a lupta impotriva rezistentei la antibiotice, deputatii europeni propun in special interzicerea, cu exceptia cazurilor prevazute in mod clar de Agentia europeana a medicamentelor, a utilizarii preventive a antibioticelor, in absenta unor semnale clinice de infectie.
 
Textul prevede, de asemenea, utilizarea veterinara a anumitor antibiotice care sunt rezervate pentru medicina umana si interzicerea vanzarii online de antibiotice, vaccinuri si substante psihotropice pentru animalele din crescatorii.
 
Textul actului legislativ urmeaza acum sa faca obiectul negocierilor intre Parlamentul European si statele membre UE. Aceste negocieri ar urma sa demareze abia la inceputul anului urmator si se anunta a fi dificile, in special avand in vedere reticentele previzibile din partea tarilor unde agricultura intensiva recurge frecvent la antibiotice.
 
In momentul in care statele membre si Parlamentul European vor ajunge la un acord, noile reglementari se vor aplica dupa un interval de doi ani. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016