Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii de animale ar putea fi obligati sa foloseasca mai putine antibiotice in ferme
Acestia vor trebui sa se supuna unei directive formulate in acest sens de Parlamentul European, ce are ca scop reducerea rezistentei tot mai crescute la antibiotice a bacteriilor.
Situatia s-a datorat in primul rand excesului de antibiotice administrate de multe ori si atunci cand nu era cazul, la momentul actual existand riscul ca aceste medicamente sa devin total ineficiente, iar infectile dezvoltate de bacteriile rezistente la antibiotice sa nu mai poata fi contracarate.
Pentru a diminua acest risc, Parlamentul European a elaborat un document legislativ care va fi lansat spre negociere in toarile membre, vizand reducerea cantitatii de antibiotice care se gasesc in farfuriile consumatorilor, continute in produsele de origine animala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Pentru a lupta impotriva rezistentei la antibiotice, deputatii europeni propun in special interzicerea, cu exceptia cazurilor prevazute in mod clar de Agentia europeana a medicamentelor, a utilizarii preventive a antibioticelor, in absenta unor semnale clinice de infectie.
Textul prevede, de asemenea, utilizarea veterinara a anumitor antibiotice care sunt rezervate pentru medicina umana si interzicerea vanzarii online de antibiotice, vaccinuri si substante psihotropice pentru animalele din crescatorii.
Textul actului legislativ urmeaza acum sa faca obiectul negocierilor intre Parlamentul European si statele membre UE. Aceste negocieri ar urma sa demareze abia la inceputul anului urmator si se anunta a fi dificile, in special avand in vedere reticentele previzibile din partea tarilor unde agricultura intensiva recurge frecvent la antibiotice.
In momentul in care statele membre si Parlamentul European vor ajunge la un acord, noile reglementari se vor aplica dupa un interval de doi ani.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura