Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de animale contesta proiectul de lege referitor la vaccinarea importiva bolii limbii albastre

crescatorii-de-animale-contesta-proiectul-de-lege-referitor-la-vaccinarea-importiva-bolii-limbii-albastre

Acestia cer sa se tina cont si de parerea lor, spunand ca nu au fost consultati pana acum in aceasta privinta, fapt pentru care respung marea majoritate a prevederilor prevazute in proiectul de lege supus dezbaterii publice.


Proiectul lansat recent in dezbatere publica de catre ANSVSA, privind vaccinarea impotriva bolii limbii albastre a starnit vii nemultumiri in randul crescatorilor de animale, care se declarasera inca dinainte a nu fi de acord cu aceasta vaccinare.
 
Reactiile nu au intarziat sa apara din partera liderilor organizatiilor reprezentative ale fermierilor, care acuza faptul ca nimeni nu le-a cerut si lor parerea inainte de a se trece la elaborarea proiectului, si sustin ca se vor opune vaccinarii obligatorii a animalelor.
 
Astfel, Nicolae Cioranu, presedintele Federatiei Oierilor Romovis, spune ca „nu am fost de acord niciodata cu vaccinarea impotriva bluetongue. Ce sa se vaccineze daca oile noastre nu sunt bolnave? In Ungaria se vaccineaza in focar si la 20 km de acesta. Asa trebuie procedat si la noi. Este un proiect de hotarare de Guvern, deocamdata nu e aprobat. In acest moment, nu cred ca ANSVSA va decide fara sa ne cheme la dialog. In acelasi timp, orice e posibil in tara asta”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, Marcel Andrei, liderul Sindicatului Crescatorilor de Ovine spune ca „nici nu are rost sa ne opunem ca sunt bani multi la mijloc si ANSVSA nu o sa cedeze. Pe ei nu-i intereseaza decat sa-si ia banii”, precizand in acelasi timp ca organizatia pe care o reprezinta va inainta un memoriu in acest sens primului ministru.
 
Nici Petru Eugen Gontea, presedintele Federatiei Oierilor de Munte nu este de acord cu noul proiect legislativ, spunand ca fermierilor nu li s-a cerul deloc parerea, desi au reprezentare in consiliul consultativ al ANSVSA.
 
„Conducerea ANSVSA nu poate decide singura. Pozitia noastra este ferma: vaccinare la cerere. Ne opunem categoric obligativitatii vaccinarii animalelor. Fermierul care doreste sa-si vaccineze animalele nu are decat sa o faca. ANSVA sa nu bifeze animalele noastre. Trebuie sa convoace Consiliul Consultativ si sa ne expunem pozitia. Nu pot stabili de capul lor, daca fac asta va trebui sa-si ia talpasita. Daca vaccinam animalele, cand vrem sa le exportam o sa fim nevoiti sa platim o gramada de bani. Vin iordanienii si ne pun sa le facem test. Un test pe cap de animal costa 50 de euro. Nu e platit cu atat animalul. La ANSVSA s-au inmultit pilele, asta e problema. Pe vremea lui Ceausescu lucrau acolo doar 70 de oameni, acum sunt 6.000 si nu intelegem cu ce se ocupa toti. Vaccinarea impotriva bluetongue face parte dintr-un razboi economic. Sa vedeti ce li se pregateste crescatorilor de porci. Acum se coace in laboratoare o noua gripa la porc” a declarat Gontea.
 
De cealalta parte, seful ANSVSA, Dumitru Baiculescu, spune ca fermierii se vor convinge pe parcurs de faptul ca vaccinarea impotriva acestei boli este benefica, spunand ca „noi, romanii, asa am facut si in 2006 cand a fost lansat programul de vaccinare a porcilor impotriva pestei porcine. Incapatanarea unor fermieri a fost infranta. Li s-a explicat ca vaccinul nu are nicio consecinta asupra calitatii carnii. Noi, din 2006, nu am mai avut probleme cu pesta porcina”.
 
 
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016