Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de ovine, hotarati sa reia protestele in toata tara

crescatorii-de-ovine-hotarati-sa-reia-protestele-in-toata-tara

Printr-un comunicat de presa, acestia spun ca protocolul semnat in decembrie nu a fost respectat, iar modificarile aduse Legii vanatorii au fost facute fara a fi consultati.


Crescatorii de ovine vor relua protestele la nivel local deoarece sunt nemultumiti de faptul ca reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vanatorii 407/2006, fara a consulta si ciobanii, se arata intr-un comunicat al Sindicatul Naţional al Crescatorilor de Ovine şi Caprine, afiliat la Agrostar.
 
„Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vanatorii 407/2006, fara a consulta si crescatorii de ovine. Menţionam ca singura modificare agreata de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului se refera la art. 23. lit. C referitor la interzicerea pasunatului in perioada 6 decembrie - 24 aprilie si lit. K, unde sunt de acord cu un numar de 6 caini la munte, 4 in zona de deal si 3 in zona de campie. Nu putem fi de acord cu aceasta modificare şi consideram ca trebuie sa i se lase crescatorului de oi posibilitatea de a stabili de cati caini are nevoie. Reprezentantii Ministerului Agriculturii si cei ai Ministerului Mediului au calcat in picioare protocolul incheiat in urma protestului din 15 decembrie 2015, convenind modificari la Legea 407 in dispretul crescatorilor de ovine, netinandu-se cont de dreptul la proprietate şi lasandu-ne la discretia unor aşa-zişi vanatori”, a afirmat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, intr-un comunicat de presa remis in cursul zilei de luni.
 
De asemenea, Sindicatul Naţional al Crescatorilor de Ovine si Caprine a solicitat o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, deoarece modificarile promise nu au fost operate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„In functie de rezultatul demersurilor, vom stabili şi calendarul protestelor. Cerem, de asemenea, demiterea directorului Directiei Zootehnie din cadrul Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neata, pe care il consideram responsabil de aprobarea unor modificari, fara consultarea crescatorilor de ovine, cu atat mai mult cu cat nu este prima data cand acesta actioneaza impotriva crescatorilor de animale din tara. Interesele acestuia au coincis doar cu cele ale apropiatilor, in detrimentul crescatorilor de animale”, a mai mentionat Marcel Andrei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016