Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Zootehnie

Ministrul Achim Irimescu a declarat ca nu se poate pune problema sistarii acestor exporturi, in conditiile in care Romania a devenit al treilea producator din UE, dar consumul autohton este extrem de redus.
In ultima perioada, au inceput sa circule in spatiul public informatii conform carora ovinele vii trimise la export catre tarile arabe sunt transportate in conditii improprii, existand si voci care au solicitat autoritatilor romane sa sisteze aceste exporturi, din aceasta cauza.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dat un raspuns acestor solicitari, declarand ca Romania nu isi poate permite sa intrerupa exporturile de ovine vii, in conditiile in care consumul intern este foarte scazut, iar tara noastra a devenit al treilea producator din UE.
„Regretam ca se intampla asa ceva, dar din momentul in care animalele sunt urcate pe vapor, responsabilitatea este in totalitate a importatorului. A renunta la exporturile de ovine vii, in conditiile in care tarile arabe, in general, prefera animale vii nu face decat sa ne afecteze sectorul. O solutie la indemana tuturor cetatenilor ar fi sa se consume mai multa carne de ovine”, a declarat ministrul in acest sens.
Acesta a dat exemplul Argentinei, unde 70% la suta din carnea de vita produsa aici merge catre consumul intern, in timp ce in Romania, consumul de carne de ovine este foarte scazut, de numai 2,5 kilograme pe cap de locuitor pe an, fata de tarile din Vest, unde depasesc 20 de kilograme.
In opinia aministrului, in cazul in care Romania nu ar mai exporta in tarile arabe, alte state ar profita si ar inlocui exporturile Romaniei.
Sursa foto: fabricadecarne.ro
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dat un raspuns acestor solicitari, declarand ca Romania nu isi poate permite sa intrerupa exporturile de ovine vii, in conditiile in care consumul intern este foarte scazut, iar tara noastra a devenit al treilea producator din UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Regretam ca se intampla asa ceva, dar din momentul in care animalele sunt urcate pe vapor, responsabilitatea este in totalitate a importatorului. A renunta la exporturile de ovine vii, in conditiile in care tarile arabe, in general, prefera animale vii nu face decat sa ne afecteze sectorul. O solutie la indemana tuturor cetatenilor ar fi sa se consume mai multa carne de ovine”, a declarat ministrul in acest sens.
Acesta a dat exemplul Argentinei, unde 70% la suta din carnea de vita produsa aici merge catre consumul intern, in timp ce in Romania, consumul de carne de ovine este foarte scazut, de numai 2,5 kilograme pe cap de locuitor pe an, fata de tarile din Vest, unde depasesc 20 de kilograme.
In opinia aministrului, in cazul in care Romania nu ar mai exporta in tarile arabe, alte state ar profita si ar inlocui exporturile Romaniei.
Sursa foto: fabricadecarne.ro
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.25 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News