Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci. Cultivarea plantelor furajere

ferma-de-melci-cultivarea-plantelor-furajere

Ca orice vietate, melcul, daca nu mananca suficient, nu se dezvolta si nu poate ajunge la maturitate. Functia de reproducere este incetinita sau eliminata total in absenta hranei, iar dimensiunile de care aveti nevoie pentru livrarea productiei de melci sunt imposibil de atins. Asadar, trebuie sa acordati o atentie deosebita alimentatiei, hranirii melcilor. Aceasta alimentatie se face pe baza unor plante furajere pe care, in mod firesc, trebuie sa le cultivati.


Puteti sa le oferiti melcilor si hrana suplimentara, dar alimentatia de baza ramane cea formata din plante furajere, care produc o masa vegetativa semnificativa. Rolul plantelor furajere este definitoriu si are la baza:
 
- asigurarea alimentatiei melcilor;
 
- protejarea exemplarelor de ploaie sau soare; 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- protectie impotriva umiditatii excesive;
 
Ideal este sa aplicati tehnica semanatului in randuri pentru ca astfel le oferiti melcilor posibilitatea de a descoperi mai multe specii de plante. Chiar si melcii sunt mofturosi... Oferindu-le varietate, le economisiti energia pentru deplasare, energie care se duce in masa carnoasa.
 
Fiti foarte atenti la alegerea plantelor semanate pentru ca de ele depinde bunul start al afa- cerii dumneavoastra! Luna ideala pentru insamantare este martie, astfel putand ca in aprilie-mai sa aveti o masa vegetativa capabila sa hraneasca melcii si, la fel de important, sa-i ocroteasca de soare. Cu cat mai tarziu va indepartati de momentul optim de plantare, cu atat va diminuati sansele de a avea un an bun. Daca vin caldurile din iunie-iulie si plantele nu au ajuns la maturitate, melcii nu vor creste in conditii propice.
 
Trebuie sa diferentiati plantele din masa de reproducere si cele existente in suprafata de crestere. Astfel, in parcelele destinate reproducerii, se vor planta:
 
- doua benzi late de trifoi, langa plasele Helitex;
 
- salata, Typhon (hibrid de varza si rapita de ulei) sau varza, amestecata prin trifoi;
 
- o banda de floarea-soarelui, pe centru,
 
- o banda din amestec de rapita de ulei cu sfecla.
 
In parcelele de crestere, late, asa cum spuneam, de aproximativ 4 m, se vor planta: sfecla, rapita de ulei. Aceste plante, care nu sunt toate pe placul melcilor, asigura totusi un climat optim de dezvoltare, prin valoarea nutritiva si umiditatea pe care le dezvolta.
 
Daca doriti sa consultati in detaliu caracteristicile fiecarei plante, puteti sa va uitati in manu- alul de botanica al copilului sau al unui nepot. Foarte pe scurt, pentru ca este indicat sa stiti de ce plantati aceste culturi, trebuie spus ca:
 
Trifoiul, planta perena, formeaza un habitat plin de prospetime si umiditate. Inaltimea maxima a trifoiului nu depaseste 20 cm.
 
Typhon-ul, un hibrid intre rapita de ulei si varza, are frunzele superioare desfacute si tulpina cu baza sub forma de inima. Frunzele acestei plante protejeaza eficient melcii de lumina soarelui. Sfecla este consumata indeosebi pe perioada verii. Frunzele sale, alungite, asigura melcilor o buna protectie contra razelor soarelui. Important este ca in nervura frunzelor se aduna picaturi de apa care sunt consumate de melci in decursul noptii sau dimineata devreme.
 
Rapita de ulei se planteaza in amestec cu sfecla, melcii iubind-o foarte mult pentru vegetatia sa. Floarea-soarelui este, daca ar fi sa-i credem pe fermieri, cea mai gustoasa. S-a observat ca melcii prefera plantele cu frunze mari si tulpina inalta. Cei mai atrasi de floarea-soarelui sunt melcii tineri, aflati in primul an de viata. Aceasta planta se seamana in randuri, in gropi adanci de 34 cm, ca rasadurile. Retineti ca pe rand, distanta intre gropi (in fiecare groapa se pun 2-3 seminte) este de circa 20 cm, iar intre randuri de 15-20 cm.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016