Ferma de melci. Alegerea si pregatirea terenului destinat fermei
Publicat la data de 20 Iun. 2024 in:
Zootehnie Daca doriti sa nu scapati din vedere nici un aspect important al aceste afaceri, este bine ca in alegerea terenului sa se tina cont de compozitia chimica a solului. Astfel, o analiza atenta, realizata pe baza unor mostre colectate de la adancimi de 10-20 de centimetri, va poate oferi de un esec lamentabil in cresterea melcilor.
Analiza chimica a solului va determina continutul de calciu si nivelul de aciditate. Daca solul are 1,5-2% calciu si o compozitie argilo-nisipoasa, afanata, atunci puteti trece la celelalte etape de amenajare.
De asemenea, un pH de 7, chiar 7,5 este recomandat, putand merge pana la 6,5 sau 6. Nu fiti preocupat de cat de fertil este solul gasit, pentru ca o lipsa de fertilitate se poate foarte usor remedia. Luati in calcul, indeosebi, urmatoarele aspecte:
- continutul in calciu;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
- nivelul de aciditate;
- evitati terenurile maloase, care retin apa;
- terenul trebuie sa fie plan sau in panta lina;
- posibilitatea de a ajunge usor la teren (acces auto);
- posibilitatea delimitarii in patrat sau dreptunghi;
- costuri mai mici cu realizarea gardurilor exterioare;
- istoricul climateric (o zona ferita de ploi cu grindina, tornade);
- existenta unei surse de apa in apropiere (eventual retea la care sa va puteti racorda);
- posibilitatea de a avea curent electric existenta unui sistem de canalizare.
Revenind la nivelul de fertilitate, puteti foarte usor sa imprastiat pe sol un mix de argila, balegar si turba pe care il obtineti usor de la orice agricultor. Este indicat sa raspanditi pe sol frunze moarte care, prin mucegaire, vor creste compozitia organica a terenului.
Pentru ca este un element vital, nu uitati de continutul de calciu. Pe langa calciul continut de sol pune calciu si in vase speciale, astfel melcii vor putea consuma dupa nevoie. Fara calciu nu isi vor putea consolida cochilia si nu se vor putea dezvolta.
Incercati, daca este posibil, sa alegeti un teren insorit. Chiar daca melcii nu iubesc soarele, totusi, diferentele de temperatura dintre noapte si zi vor duce la formarea de rous abundenta, iar roua favorizeaza cresterea melcilor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>