Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci. Alegerea si pregatirea terenului destinat fermei

ferma-de-melci-alegerea-si-pregatirea-terenului-destinat-fermei

Daca doriti sa nu scapati din vedere nici un aspect important al aceste afaceri, este bine ca in alegerea terenului sa se tina cont de compozitia chimica a solului. Astfel, o analiza atenta, realizata pe baza unor mostre colectate de la adancimi de 10-20 de centimetri, va poate oferi de un esec lamentabil in cresterea melcilor.


Analiza chimica a solului va determina continutul de calciu si nivelul de aciditate. Daca solul are 1,5-2% calciu si o compozitie argilo-nisipoasa, afanata, atunci puteti trece la celelalte etape de amenajare.

De asemenea, un pH de 7, chiar 7,5 este recomandat, putand merge pana la 6,5 sau 6. Nu fiti preocupat de cat de fertil este solul gasit, pentru ca o lipsa de fertilitate se poate foarte usor remedia. Luati in calcul, indeosebi, urmatoarele aspecte:
 
- continutul in calciu; 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- nivelul de aciditate;
 
- evitati terenurile maloase, care retin apa;
 
- terenul trebuie sa fie plan sau in panta lina; 
 
- posibilitatea de a ajunge usor la teren (acces auto);
 
- posibilitatea delimitarii in patrat sau dreptunghi;

- costuri mai mici cu realizarea gardurilor exterioare;
 
- istoricul climateric (o zona ferita de ploi cu grindina, tornade);
 
- existenta unei surse de apa in apropiere (eventual retea la care sa va puteti racorda);
 
- posibilitatea de a avea curent electric existenta unui sistem de canalizare.
 
Revenind la nivelul de fertilitate, puteti foarte usor sa imprastiat pe sol un mix de argila, balegar si turba pe care il obtineti usor de la orice agricultor. Este indicat sa raspanditi pe sol frunze moarte care, prin mucegaire, vor creste compozitia organica a terenului. 
 
Pentru ca este un element vital, nu uitati de continutul de calciu. Pe langa calciul continut de sol pune calciu si in vase speciale, astfel melcii vor putea consuma dupa nevoie. Fara calciu nu isi vor putea consolida cochilia si nu se vor putea dezvolta.
 
Incercati, daca este posibil, sa alegeti un teren insorit. Chiar daca melcii nu iubesc soarele, totusi, diferentele de temperatura dintre noapte si zi vor duce la formarea de rous abundenta, iar roua favorizeaza cresterea melcilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016