Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti. Construirea ambientului

ferma-de-struti-construirea-ambientului

Pentru strutii adulti si pentru tineretul peste varsta de sapte luni, terenul (solul) reprezinta aproape intregul lor mediu in care isi duc existenta, fiind izvorul unei bune vitalitati si stari de sanatate. Solul asigura de asemenea o buna parte din substantele nutritive vegetale. Tot pe acest teren (spatiu) se realizeaza si intreaga activitate de reproductie.


Daca terenul nu asigura integral cerintele optime pentru realizarea mediului natural pentru struti, atunci trebuie facute unele corecturi sau adaptari la situatia existenta: 
 
- terenul trebuie sa fie plat sau cu o panta lejera (minimum 2-3%), dar in sensul lon gitudinal al padocului, nu si in cel transversal:
 
- terenul sa aiba o buna rezistenta la tasarea de catre struti, avand in vedere tendinta acestora de miscare continua si conformatia ghearelor, care intra adanc in sol. In plus, a se avea in vedere tendinta strutilor (si a altor animale inchise in tarcuri) de a folosi in mod preferential zonele perimetrale, de a lungul gardului padocului. Cu alte cuvinte, ca terenul sa aiba o capacitate de portanta ridicata:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- ca suprafata de teren prevazuta pentru construirea padocului sa fie suficient de mare, acoperind necesarul atat pentru numarul de pasari prevazute la data construirii. cat si pentru cresterile de efective prevazute in program.

Aceasta suprafata trebuie sa existe intr-o singura parcela, de dimensiunea totala necesara, intrucat pe aceasta platforma vor fi construite toate cladirile necesare, inclusiv pentru incubatie si demarare in spatii incalzite, si vor fi amenajate tarcurile fie pentru mai multe grupuri si categorii de struti, fie pentru amenajarea de coridoare pentru trecerea strutilor dintr-un tare in altul, atunci cand masa vegetala a fost consumata, iar structura stratului vegetal a fost relativ distrusa, fiind deci nevoie de lucrari de regenerare a solului si a masei vegetale
 
- existenta unei singure sole de amplasare a padocurilor mai are si avantajul unei bune protectii sanitar veterinare lata de vietuitoarele din exterior si invers, si ofera siguranta efectivelor la eventualele tentative de furt 
 
- trebuie facut un control al caracteristicilor fizice, ad constitutic agronomice a terenului.

In primul rand, sa fie un teren fara denivelari si nisipos, avand la origine roci dure, pentru a exista certitudinea ca este rezistent la tasarea si stricarea structurii solului, ca urmare a specificului de plimbare exagerata a strutilor. In al doilea rand, sa poata asigura o copertina ierboasa, necesara pascutului de catre struti. De asemenea, sa se poata asigura o scurgere a apelor pluviale din padocuri, pentru a nu se forma baltiri sau imbibari cu apa ale solului.
 
In afara deci de terenurile necesare pentru construirea padocurilor, trebuie sa existe terenuri suficiente, rezervate spatiilor pentru incubatie si pentru prima faza de crestere (demarare) a puilor mici de strut, dupa ecloziune.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016