Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lacusta calatoare, autorizata ca aliment in UE
Comisia Europeana a autorizat prin EFSA lacusta calatoare drept aliment care poate fi comercializat in UE sub mai multe forme.
Lacusta calatoare va fi disponibila sub forma congelata, uscata si de pudra si este destinat comercializarii ca gustare sau ca ingredient alimentar intr-o serie de produse alimentare.
Aceasta autorizatie vine in urma unei evaluari stiintifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), care a concluzionat ca lacusta migratoare este sigura pentru utilizarile prezentate de societatea solicitanta, precizeaza Comisia Europeana.
Produsele care vor contine acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potentialele reactii alergice. Aceasta autorizare din partea Comisiei este rezultatul unui vot pozitiv, in luna septembrie, din partea statelor membre in care a fost depusa cererea. In luna iunie a acestui an a fost autorizata prima insecta ca aliment nou: viermele galben uscat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In diverse studii, Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursa de hrana foarte nutritiva si sanatoasa, cu un continut ridicat de grasimi, proteine, vitamine, fibre si minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planeta, au fost identificate in cadrul strategiei "De la ferma la consumator'' ca sursa alternativa de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil, aminteste executivul comunitar.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora