Publicat in: Zootehnie
Mai putine bovine sacrificate pe parcursul anului trecut
In acelasi timp, greutatea in carcasa a animalelor si pasarilor a crescut anul trecut la toate speciile, comparativ cu anul anterior.
Potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica, in luna decembrie 2014, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari a crescut.
 
Greutatea in carcasa a acestora a scazut la bovine si porcine si a crescut la ovine si caprine si pasari. Numarul total de bovine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au scazut, in decembrie 2014, comparativ cu luna similara din 2013, cu 12%, respectiv cu 9,4%.
 In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 18,2%, respectiv cu 13,8%. In luna decembrie 2014, sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 19,7% din totalul bovinelor sacrificate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, datele INS arata ca numarul total de porcine sacrificate a crescut in decembrie 2014 cu 1,4%, fata de decembrie 2013, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 2,6%.
 
Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 29,6% din totalul porcinelor sacrificate in luna decembrie. In unitatile industriale specializate numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,4%, respectiv cu 3,4%.
 
Numarul total de ovine şi caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 0,9%, respectiv cu 1,8%. In unitatile industriale specializate numarul de ovine si caprine sacrificate şi greutatea lor in carcasa au crescut de doua ori.
Sacrificarile in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 12,1% din totalul ovinelor si caprinelor sacrificate. Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut, in decembrie 2014, cu 5,4%, respectiv cu 7,2%, faţa de decembrie 2013.
 
In unitatile industriale specializate s-a realizat 82% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au inregistrat cresteri atat la numarul de pasari sacrificate, cat si la greutatea acestora in carcasa cu 4,1%, respectiv cu 6,0%.

In 2014, fata de anul precedent, numarul total de bovine sacrificate a scazut cu 6,7%, iar greutatea acestora in carcasa a crescut cu 13,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au scazut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 2,2%, cat si al greutaţii in carcasa, cu 0,3%.

Numarul total de porcine sacrificate şi greutatea lor in carcasa au crescut, anul trecut, cu 20,7%, respectiv cu 9,1%, comparativ cu 2013. In unitatile industriale specializate, numarul de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% .

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut, in 2014, cu 28,5%, respectiv cu 63,4%, faţa de 2013. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 46,3%, cat si al greutatii in carcasa, cu 51,3%.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat lansarea acestuia pana la sfarsitul anului 2024,...
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Administratia Fondului pentru Mediu organizeaza sesiunea de inscriere in vederea validarii...
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Care sunt conditiile minime pentru inscriere
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Care sunt conditiile minime pentru inscriere
In acest an, inscrierile vin cu o modificare importanta fata de programul de anul trecut. In...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016