Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicii veterinarii din doua judete vor sa dea in judecata ANSVSA

medicii-veterinarii-din-doua-judete-vor-sa-dea-in-judecata-ansvsa

Acestia sunt nemultumiti de faptul ca Autoritatea Nationale Sanitar-Veterinara nu le-a platit activitatile desfasurate in perioada octombrie 2013-aprilie 2014.


Medicii veterinari buzoieni, impreuna cu colegii lor din judetul Brasov sunt foarte hotarati sa actioneze in instanta ANSVSA, pentru a-si obtine platile restante aferente perioadei octombrie 2013-aprilie 2014. Conforma declaratiilor lui Ilie Talpeanu, presedintele Federaţiei Patronale a Medicilor Veterinari, cu aceasta problema se confrunta si medicii veterinari din alte judete, insa cei din Buzau si Brasov sunt cei mai hotarati sa faca demersuri in justitie pentru a-si obtine banii ce li se cuvin.
 
„Mai multe judete au probleme legate de neplata datoriilor pe care ANSVSA le are fata de medicii veterinari. Veterinarii din Brasov si Buzau sunt decisi sa actioneze autoritatea in instanta, iar  daca statul nu ne plateste, si alte federatii patronale se vor adresa justitiei”, a declarat zilele trecute Ilie Talpeanu. Afirmatiile acestuia au fost confirmate si de medicul veterinar Danut Pale, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Buzau, care a declarat ca intr-adevar, exista intarzieri mari din partea ANSVSA la plata serviciilor, iar veterinarii buzoieni sunt decisi sa mearga in instanta, la acest moment demersul lor fiind in faza strangerii de semnaturi. Danut Pale a precizat si ca, in acest timp, toate cabinetele veterinare care au contract cu statul vor continua sa-şi deruleze activitatile conform prevederilor contractuale.
 
In acest timp, ANSVSA nu a oferit nicio lamurire oficiala cu privire la problema semnalata de mdeicii veterinari, anuntand, in schimb, ca a fost demarata campania de vaccinare impotriva antraxului. Anuntul a fost facut la inceputul acestei luni, campania avand loc o data pe an, inainte ca bovinele, caprinele, ovinele si cabalinele sa fie scoase la pasunat.
 
„Vaccinarea este gratuita pentru proprietarii de animale, costul acestei actiuni este suportat de la bugetul de stat, in cadrul Programului Strategic. Antraxul este o boala mortala in majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputandu-se valorifica nimic, data fiind rezistenta deosebita a sporilor si transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea. Actiunea isi propune sa previna imbolnavirea cu antrax a animalelor, in mod special a celor din mediul rural, dar si a oamenilor. ANSVSA reaminteste proprietarilor de animale din aceste specii despre obligatia legala pe care o au, de  a permite accesul medicilor veterinari  in gospodarii pentru a vaccina animalele”, se precizeaza intr-un comunicat remis recent de reprezentantii autoritatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
 
Bugetul ANSVSA destinat Programului actiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale si al celor transmisibile de la animale la om a fost redus anul trecut de la 220 de  milioane de lei la aproximativ 174 de milioane de  lei. Din aceasta cauza, programul a fost intrerupt din lipsa de fonduri in luna iunie, dupa numai trei luni de derulare, ceea ce a dus la derularea mult ingreunata a acestuia.
 
In Romania ar trebui vaccinate aproximativ 4,1 milioane de animale, cu un cost aproximativ de 23,4 de milioane de lei. Nevaccinarea animalelor ar putea avea drept consecinţa blocarea comertului cu animale vii pe o durata de 30 de zile in cazul aparitiei bolii, crescand riscul aparitiei bolii la om, declara reprezentantii Federaţiei Patronale a Medicilor Veterinari.
 
In acest program este prevazuta si inspectia animalelor si a celor aproximativ 1,14 milioane de exploatatii nonprofesionale, actiune ale carei costuri se ridica la 22,8 de milioane de lei. De asemenea, nerecoltarea probelor de sange pentru pesta porcina clasica va face ca Romania sa nu poata garanta lipsa bolii.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016