Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua rasa de ovine pentru carne, creata de cercetatorii romani

o-noua-rasa-de-ovine-pentru-carne-creata-de-cercetatorii-romani

Performanta apartine specialistilor de la Statiunea de Cercetare - Dezvoltare a Ovinelor si Caprinelor Popaut, din judetul Botosani, care sustin ca noua specie este perfect adaptata la microclimatul zonei si ar putea revolutiona sectorul zootehnic.


Infiintata inca din anul 1909, Statiuneade Cercetare - Dezvoltare a Ovinelor si Caprinelor Popauti a devenit cunoscuta mai ales dupa ce specuialistii de aici au reusit imbunatatirea rasei de oi karakul, iar de curand acestia si-au trecut in palmares o noua performanta importanta.
 
Este vorba de crearea unei noi rase de ovine care ar putea revolutiona atat sectorul zootehnic, cat si industria alimentara, fiind vorba de o oaie de carne rezultata din incrucisarea traditionalei oi karakul, dezvoltata la Botosani, cu oaia cap negru german.
 
Directorul statiunii de cercetare, Gheorghe Bradatan, spune ca „aceasta noua-creatie a cercetatorilor din cadrul statiunii a aparut ca o necesitate, o solicitare a pietii. Piata solicita din ce in ce mai mult carne de ovine si solicita o carne de calitate. De aceea, cercetatorii nostri s-au gandit sa inceapa lucrarile la crearea acestei noii linii in cadrul statiunii pornind de la oile karakul si incrucisandu-le in rase specializate pentru productia de carne si pentru productia de lapte”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta sustine ca noua oaie specializata in productia de carne va fi adaptata la microclimatul zonei, ea urmand sa aduca beneficii consistente atat statiunii, cat si crescatorilor de animale din Botosani, dar si din judetele Moldovei.
 
„Avem deja rezultate. Se vede o imbunatatire a aspectului si a carcasei obtinute din urma acestei incrucisari folosind rezistenta organica a rasei locale. Pentru arealul Moldovei, aceasta creatie biologica este foarte importanta. Liniile nou create vor fi perfect adaptate conditiilor noastre de mediu si aici ma gandesc la precipitatii, temperaturi si specific zonal”, a mai precizat Gheorghe Bradatan.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016