Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua schema pentru fermieri. Explicatii privind sectorul cresterii animalelor

o-noua-schema-pentru-fermieri-explicatii-privind-sectorul-cresterii-animalelor

Fermierii mai au dispozitie cateva zile pentru depunerea cererilor initiale anuale de solicitare a ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor din speciile taurine, bubaline, ecvine, ovine, caprine si porcine.


Directorul general al Agentiei Nationale pentru Zootehnie a facut cateva precizari importante pentru a lamuri problemele legate de aceasta schema.
 
"Pe Ordonanta 61, in momentul de fata, la nivel central, se primesc cereri initiale pentru sprijinul acordat pentru ameliorare de catre Guvernul Romaniei prin Ministerul Agriculturii. Acum trei saptamani am primit aprobarea de la Comisia Europeana pe aceasta ordonanta, asta inseamna ca putem sa aplicam aceasta schema in Romania. Multi o cunosc ca o continuare a schemei vechi, dar este o schema noua, drept dovada se depun cereri initiale.
 
Este o schema noua, care inseamna pe perioada 2023-2027 vreo 561 de milioane de lei. Sunt sume alocate pentru fiecare activitate in parte per cap de animal, pentru activitatea de mentinere a registrului genealogic si pentru controlul oficial al productiei", a precizat directorul general al ANZ, Florinel Barca, pentru AgroTV.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Valorile maxime ale ajutorelor de stat se calculeaza pentru perioada mentionata, astfel:
 
Pentru serviciile de intocmire si mentinere a registrului genealogic al rasei:
 
- 30 lei/cap pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline si ecvine
 
- 17,5 lei/cap pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine
 
- 50 lei/cap pentru rasele de animale din speciile porcine
 
Pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a raselor de animale:
 
- 70 lei/cap in cazul testarii performantelor productiei de lapte si 30 lei/cap in cazul controlului productiei de carne pentru rasele de animale din speciile taurine si bubaline;
 
- 17,5 lei/cap in cazul testarii performantelor productiei de lapte, 17,5 lei/cap in cazul productiei de carne, 15 lei/cap in cazul productiilor de lana pentru rasele cu lana fina si 18 lei/cap in cazul productiei de pielicele pentru rasele de animale din speciile ovine si caprine

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton