Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Primele plati compensatorii au ajuns la crescatorii de porci afectati de pesta porcina africana

Despagubirile se acorda atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale, iar pretul acordat pe kilogram este cuprins intre 8 si 12 lei, stabilit pe baza criteriilor Comisiei de evaluare.
Pentru controlul Pestei Porcine Africane (PPA), Guvernul Romaniei a aplicat masuri suplimentare de monitorizare, control si combatere a bolii, astfel incat sa se impiedice raspandirea virusului si sa se limiteze pierderile generate de evolutia focarelor.
Totodata, au fost adoptate acte normative care reglementeaza compensarea pagubelor crescatorilor de porci cauzate de pierderea animalelor in actiunile pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, dar si acordarea de stimulente financiare pentru notificarea cazurilor de porci mistreti morti si pentru participarea vanatorilor la vanatoarea selectiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
valabila 48h
Pana la aceasta data au fost finalizate 51 de dosare de evaluare (aferente despagubirilor pentru gospodariile populatiei), dintre care 35 au fost platite, iar 16 urmeaza sa fie platite astazi, 30 iulie. Suma alocata acestor despagubiri este de 130.000 de lei (pretul acordat pe kg este cuprins intre 8 si 12 lei, stabilit pe baza criteriilor mai sus mentionate)
40 de dosare de evaluare sunt in curs de finalizare, urmand a fi transmise catre ANSVSA in scurt timp, restul de 349 sunt in diferite stadii de analiza in cadrul Comisiilor de evaluare organizate la nivel judetean.
Fondurile necesare sunt asigurate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu incadrarea in bugetul aprobat cu aceasta destinatie si rambursate ulterior de Comisia Europeana, in conformitate cu deciziile Grant.
Despagubirile se acorda atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale.
In cazul pestei porcine africane, este interzisa valorificarea produselor si subproduselor de la animalele taiate, ucise sau altfel afectate.
Despagubirile se acorda in baza evaluarilor realizate de Comisia de evaluare, care analizeaza si aproba valoarea de inlocuire a animalului/animalelor in functie de: valoarea genetica, valoarea zootehnica, sex, varsta, greutate, starea fiziologica, categoria de productie, pretul pietei, la data cand a avut loc actiunea de lichidare a focarului de boala si valoarea unitara medie calculata pe baza sumei totale a despagubirii animalelor sau a produselor in cauza.
Plata despagubirilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate se face la valoarea de piata in termen de 90 de zile de la taierea, uciderea sau afectarea in alt mod a animalelor.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 3.5 din 2 voturiArticole conexe:
- » Uciderea porcilor pe o raza de 10 km in jurul marilor ferme, ceruta de crescatori
- » Pesta Porcina Africana se raspandeste din nou in Romania
- » Aproape 252 de milioane de lei, acordate ca despagubiri pentru pesta porcina africana
- » Numarul focarelor de pesta porcina africana s-a redus la 530
- » Restrictiile impuse de pesta porcina africana nu vor afecta vanzarea carnii de miel
Ultima ora
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
- » Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul
- » Dieta vacilor, schimbata protejarea atmosferei
- » Cresterea iepurilor de carne in microferme - avantaje, dezavantaje si costuri
- » Microferma de pasari- sursa unui venit suplimentar
Comentarii
0 comentarii