Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania poate relua exporturile de ovine si caprine catre Turcia
ANSVSA a anuntat intr-un comunicat ca ambasada Turciei la Bucuresti a informat autoritatile din Romania ca firmele autorizate pot demara exportul si tranzitul de ovine si caprine in Turcia, in functie de contractele ulterioare dintre operatori.
Veste buna pentru crescatorii autohtoni de ovine si caprine, Turcia anuntand la jumatatea acestei saptamani ca a deblocat importurile din Romania pentru aceste categorii de animale, permitand totodata si tranzitul pe teritoriul sau al animalelor provenite din tara noastra.
Importurile fusesera blocate de catre turci in urma aparitiei in fermele din Romania a cazurilor de scrapie, boala neurodegenerativa naturala, transmisibila si fatala a ovinelor si caprinelor.
Autoritatile romane au facut eforturi pentru a rezolva aceasta problema iar in perioada 22-25 iunie, experti ai autoritatii veterinare centrale din Turcia au efectuat o vizita de lucru in Romania, pentru a evalua din punct de vedere tehnic posibilitatea deschiderii exportului de ovine si caprine vii din tara noastra.
Conform comunicatului transmis de ANSVSA, in prima zi au fost vizitate patru centre de colectare autorizate sanitar veterinar pentru export ovine vii din judetul Tulcea, care face parte din cele 19 judete libere de scrapie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Fermele au fost evaluate din punct de vedere al efectivelor, al starii de sanatate a acestora, a analizelor de laborator, dar si a capacitatii de export si al documentelor sanitare veterinare necesare.
In cea de-a doua zi s-a vizitat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea si Laboratorul sanitar veterinar, unde au fost purtate discutii tehnice.
Vizita specialistilor turci s-a finalizat cu o intalnire cu conducerea ANSVSA, la Bucuresti, iar concluziile rezultate au fost ca tranzitul rutier prin Turcia cu animale se poate efectua, cu respectarea normelor si cerintelor de bunastare a animalelor in timpul transportului.
ANSVSA mai mentioneaza ca, in decursul lunii iulie, a transmis autoritatii veterinare centrale din Turcia, lista cu centrele de colectare autorizate sanitar-veterinar pentru export ovine vii din cele 19 judete libere de scrapie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora