Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia actualizata a evolutiei pestei porcine africane si a despagubirilor acordate

situatia-actualizata-a-evolutiei-pestei-porcine-africane-si-a-despagubirilor-acordate

Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.


Pesta Porcina Africana (PPA) evolueaza in prezent in 233 de localitati din 13 judete, cu un numar de 952 de focare, dintre care 15 in exploatatii comerciale, si 72 de cazuri la mistreti, fiind eliminati 323.754 de porci afectati de boala, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, au fost stinse pana la aceasta data cinci focare in judetul Satu Mare si nu a mai fost inregistrat vreun focar in acest judet, din data de 31 august 2018.
 
De asemenea, pana la aceasta data, au fost despagubiti 4.960 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 55,348 milioane de lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mentionam ca in judetul Bihor nu au mai fost inregistrate noi focare de PPA, din data de 08.08.2018, iar in judetul Tulcea, unitatea de procesare a carnii apartinand societatii Carniprod SRL si-a reluat activitatea in data de 14.08.2018. Aceste rezultate au fost posibile datorita aplicarii operative si eficiente a complexului de masuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane si a cetatenilor, care au inteles sa sprijine autoritatile in aplicarea actiunilor necesare”, se spune in comunicat.
 
Situatia evolutiei focarelor de PPA se prezinta astfel: judetul Satu-Mare - 7 focare in gospodariile populatiei si 10 cazuri la mistreti; judetul Bihor - 28 de focare in gospodariile populatiei si un caz la mistret; judetul Salaj - 4 cazuri la mistreti; judetul Tulcea - 561 de focare (dintre care 5 focare la exploatatii comerciale si un focar la o exploatatie de tip A) si 42 de cazuri la mistreti; judetul Braila - 81 de focare (dintre care 8 focare la exploatatii comerciale); judetul Constanta - 76 de focare in gospodariile populatiei si doua cazuri la mistreti; judetul Ialomita - 119 de focare in gospodariile populatiei si 3 cazuri la mistreti; judetul Galati - 12 focare in gospodariile populatiei si un caz la mistret; judetul Ilfov - 9 focare in gospodariile populatiei; judetul Calarasi - 52 de focare (dintre care un focar la o exploatatie comerciala) si 8 cazuri la mistret; judetul Buzau - 3 focare in gospodariile populatiei; judetul Giurgiu - 3 focare in gospodaria populatiei si un caz la mistret; judetul Dambovita - un focar in gospodaria populatiei.
 
In ceea ce priveste situatia platilor despagubirilor, acestea se prezinta astfel: judetul Satu-Mare - au fost platite despagubiri pentru toate cele 14 exploatatii afectate in valoare de 57.000 de lei; judetul Bihor - au fost platite despagubiri pentru toate cele 211 exploatatii afectate in valoare de 948.000 de lei; judetul Tulcea - au fost platite despagubiri pentru 686 de exploatatii dintr-un total de 978 de exploatatii in valoare de 34,269 milioane de lei; judetul Braila - au fost platite despagubiri pentru 1.462 de exploatatii dintr-un total de 2.577 de exploatatii in valoare de 12,139 milioane de lei; judetul Constanta - au fost platite despagubiri pentru 653 de exploatatii dintr-un total de 755 de exploatatii in valoare de 2,728 milioane de lei; judetul Ialomita - au fost platite despagubiri pentru 1.882 de exploatatii dintr-un total de 2.456 de exploatatii in valoare de 5,009 milioane de lei; judetul Galati - au fost platite despagubiri pentru 37 de exploatatii dintr-un total de 73 de exploatatii in valoare de 51.000 de lei; judetul Ilfov - au fost platite despagubiri pentru 5 exploatatii dintr-un total de 7 exploatatii in valoare de 42.000 de lei, iar in judetul Calarasi - au fost platite despagubiri pentru 10 exploatatii dintr-un total de 194 de exploatatii in valoare de 105.000 de lei.
 
Prezentei virusului pestei porcine africane in Romania a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare.
 
„Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante. Actiunile autoritatilor sunt conjugate si intreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boala, pentru a le lichida cat mai rapid si pentru a impiedica raspandirea bolii. Orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie. Facem precizarea ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic”, subliniaza ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016