Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sprijin financiar pentru producatorii de carne de porc
Producatorii de carne de porc vor beneficia de un sprijin financiar in valoare totala de peste 11 milioane de euro, potrivit unei Hotarari adoptate de Guvern. Sprijinul are scopul sa compenseze pierderile inregistrate de producatorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere si oferta.
Jumatate din suma alocata finantarii acestui sprijin, respectiv 5,448 milioane de euro provin din fonduri europene - Fondul European de Garantare Agricola - FEGA, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016, iar jumatate din fonduri nationale.
Ajutorul de adaptare exceptional se acorda pentru agricultura la scara mica si aplicarea unor metode de productie care nu dauneaza mediului si climei. Perioada pentru care se acorda este 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, deoarece din analiza bazei de date privind clasificarea carcaselor a rezultat ca in aceasta perioada exploatatiile autorizate de catre ANSVSA si inregistrate in Registrul national al exploatatiilor (RNE) au livrat pentru abatorizare porci cu preturi foarte scazute, producatorii inregistrand pierderi de venit.
Suma cuvenita fiecarui producator agricol se calculeaza de catre A.P.I.A. prin impartirea sumei totale la efectivul de porci livrati si clasificati in abatoare autorizate, in perioada 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, dar nu la mai mult de 9.000 de capete, inclusiv, pe beneficiar. Producatorii care au livrat in perioada 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016 maximum 9.000 capete porcine se incadreaza la activitatea agricultura la scara mica, potrivit prevederilor art.1 alin.(1) lit.b) din Regulamentul (UE) nr.1613/2016; producatorii care au livrat in perioada 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016 peste 9.000 capete porcine se incadreaza la activitatea aplicarea unor metode de productie care nu dauneaza mediului si climei, potrivit prevederilor art.1 alin.(1) lit.d) din Regulamentul (UE) nr.1613/2016;
Pentru obtinerea ajutoarelor financiare, producatorii agricoli depun cererea la centrul judetean al A.P.I.A., respectiv al municipiului Bucuresti, insotita de documente specifice, pana la data de 8 decembrie 2016.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Documentele specifice care insotesc cererea pentru acordarea ajutorului financiar sunt urmatoarele:
a) copii de pe facturile si rapoartele de clasificare, care sa ateste livrarea directa sau prin terti si clasificarea porcilor in abatoare autorizate, in perioada 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, pentru activitatea agricultura la scara mica;
b) copii de pe avizele de insotire si rapoartele de clasificare care sa ateste sacrificarea in abatoare autorizate proprii/copii de pe facturile si rapoartele de clasificare care sa ateste livrarea directa sau prin terti si clasificarea porcilor in abatoare autorizate, in perioada 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, precum si copia autorizatiei integrate de mediu, pentru activitatea aplicarea unor metode de productie care nu dauneaza mediului si climei;
Platile se efectueaza pana la data de 31 decembrie 2016.
Foto: pixabay.com
Sursa: Guvernul Romaniei
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura