Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanatoarea de ursi: Care sunt cotele stabilite

vanatoarea-de-ursi-care-sunt-cotele-stabilite

In ultimii ani, conflictele dintre ursi si oameni s-au inmultit in zonele din Romania. Pana la acest moment, nu s-au luat prea multe masuri concrete pentru a stopa acest fenomen.


Proiectul de lege pentru impuscarea anuala a 500 de ursi bruni al fostului ministru al mediului nu este vazut bine de Mircea fechet, actualul ministru.
 
In ceea ce priveste cota anuala de recoltare a exemplarelor de ursi, aceasta este irelevanta, avand in vedere numarul scazut de exemplare impuscate, potrivit lui Fechet.
 
Seful Mediului este impotriva vanatorii de trofee si spune ca o astfel de practica nu reprezinta o solutie in rezolvarea conflictelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Asa cum arata el astazi, nu putem sustine acest proiect. Nu neaparat in legatura cu numarul exemplarelor ce urmeaza a fi impuscate; fara indoiala, numarul conflictelor intre urs si om au crescut in ultimii ani si exista aceasta nevoie de a lua niste masuri urgente. Va marturisesc ca desi am trimis spre publicare la Monitorul Oficial un ordin privind cotele de preventie si interventie, care face referire la 220 astfel de exemplare, sa stiti ca numarul de exemplare impuscate este unul foarte redus. Ultima oara cand am verificat, doar 14 exemplare au facut obiectul ordinului. Cu alte cuvinte, si daca sunt 220, si daca ar fi fost 500, efectul era acelasi.
 
Cu un singur lucru as putea sa spun ca nu voi fi de acord. Acest lucru se refera la vanatoarea de trofee. In Romania, cand discutam despre specii protejate, iar ursul brun este o astfel de specie, si mai ales avand in vedere problemele sociale pe care le genereaza interactiunea si conflictul dintre ursi si oameni, eu cred ca nu ar trebui sa discutam despre vanatoare de trofeu. Acele exemplare problema pot fi impuscate cu usurinta si de vanatorii romani", a precizat Fechet, in urma celei mai recente sedinte de Guvern.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016