Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Gospodariile care sunt afectate de vizitele ursilor vor primi garduri electrice. Acestea vor fi asigurate de stat.
Conform Ministerului Mediului, programul finanteaza pentru populatie kit-uri complete de garduri electrice care pot fi instalate de populatie in jurul propriilor gospodarii, stanelor, culturilor agricole sau livezilor.
Acestea au rolul de a impiedica incidente sau pagube produse de carnivorele mari (in special ursul brun si lup) prin indepartarea animalelor salbatice de zonele locuite sau din cele in care oamenii au culturile agricole, animalele domestice, stupinele etc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Suntem tara cu cea mai mare populatie de ursi din Europa. Pe de-o parte, o bogatie a biodiversitatii romanesti, pe de alta parte, o mare responsabilitate pentru siguranta oamenilor. Programul nostru impaca dubla noastra responsabilitate: conservarea speciei si coexistenta fara incidente intre om si carnivorele mari. Vom acoperi in proportie de 100% costurile acestor sisteme pentru populatia din judetele tarii in care s-au inregistrat in mod repetat incidente sau pagube produse de animalele salbatice", a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.
Populatia poate primi pana la 2.000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice in jurul zonelor obiectivelor pe care vor sa le protejeze. Suma finantata prin Administratia Fondului pentru Mediu acopera in proportie de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric.
Programul este adresat populatiei din judetele: Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Salaj, Suceava, Timis, Valcea, Vrancea.
"Programul pe care il demaram anul acesta va fi multianual. Investim in 2020 1.500.000 de lei pentru ca speciile sa fie protejate, iar oamenii si bunurile lor sa fie in siguranta. Cred ca un bun management al speciilor pentru care suntem renumiti in Europa implica inclusiv sisteme inteligente care sa permita coexistenta intre om si carnivorele mari", a mai spus Costel Alexe.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News