Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Mediului a semnat contracte de finantare de peste 214 milioane de lei

ministerul-mediului-a-semnat-contracte-de-finantare-de-peste-214-milioane-de-lei

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Barna Tanczos, a semnat trei contracte de finantare prin Programul National de Redresare si Rezilienta in valoare de peste 214 milioane de lei. Finantarile vizeaza investitii in managementul padurilor, managementul deseurilor si transformarea digitala.


Primul contract de finantare este incheiat intre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si RNP - Romsilva. Acesta consta in lucrari de corectare a torentilor in bazinetele amplasate in fondul forestier national administrat de Romsilva, potrivit unui comunicat al ministerului de resort transmis Agerpres.
 
Regia Nationala a Padurilor a propus un proiect ce are o valoare de 109.560.000 lei fata TVA, aferent Investitiei 5 Sisteme integrate de reducere a riscurilor generate de viituri torentiale in bazinetele forestiere expuse unor astfel de fenomene, din Componenta 2 PNRR - Paduri  si protectia biodiversitatii. 
 
"Contractul semnat acum ne va permite sa fim mai operativi in lupta cu schimbarile climatice, fenomene care ne afecteaza pe toti si care sunt din ce in ce mai vizibile. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Obiectivul acestui proiect este reprezentat de reducerea riscului de inundatii, in vederea protejarii persoanelor, infrastructurii si obiectivelor socio-economice aflate in zonele de risc, precum si protejarea mediului si a biodiversitatii prin masuri ecologice relevante, in special cele privind asigurarea migratiei pestilor si asigurarea debitului ecologic", a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.
 
In cadrul proiectului un prim pas este realizarea conceptului pentru toate lucrarile de modernizare care vizeaza protectia impotriva inundatiilor. In acest sens va cuprinde: refacerea a cel putin 6 structuri deteriorate de retinere a aluviunilor pentru a instala masuri longitudinale (scari de pesti si debit ecologic), construirea a cel putin 30 de constructii aluvionare noi, inclusiv scari de pesti si debit ecologic, cu o inaltime maxima de 5 m. De asemenea, cel putin 4 ha de teren vor fi refacute prin reimpadurire, plivire sau construire de garduri de vegetatie si cel putin 30 km de albii torentiale vor fi restaurate.
 
Lucrarile efective de corectare a torentilor constau in interventii pe albiile paraielor aflate in fondul forestier national sau pe cursuri de apa nepermanente, potrivit sursei citate.
 
"Prin ansamblul de lucrari propus, nu se intervine asupra cantitatii de apa sau asupra volumului deversat la o ploaie extraordinara, ci asupra turbiditatii, prin retentia de aluviuni si alte corpuri solide antrenate de viitura, respectiv asupra vitezei de curgere, prin atenuarea pantei longitudinale. Astfel, se va reduce amploarea fenomenului torential in aval, cat si in fondul forestier", se mentioneaza in comunicatul transmis de minister.
 
In ceea ce priveste al doilea contract de finantare, acesta a fost incheiat intre MMAP si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Acesta are o valoare de 74.700.000 lei fata TVA si finanteaza achizitia de echipamente de monitorizare a calitatii aerului, radioactivitatii si zgomotului. Termenul de finalizare pentru acest proiect este trimestrul II din 2025.
 
"Vor fi achizitionate si operationalizate 513 echipamente de monitorizare a calitatii aerului, radioactivitatii si zgomotului pentru a asigura colectarea, transmiterea, stocarea si realizarea raportarilor concentratiilor de poluanti in mediul inconjurator. Prin achizitia de analizoare pentru determinarea Black Carbon, de statii pentru determinarea nivelului de radioactivitate si de zgomot, va creste nivelul de precizie a masurarii calitatii aerului, radioactivitatii mediului si a zgomotului ambiant", a subliniat ministrul Mediului.
 
Cu ajutorului unei aplicatii software vor fi integrate transmiterea, stocarea si realizarea raportarilor concentratiilor de puluanti in mediul inconjurator. In cadrul aplicatiei se va permite colectarea si analizarea datelor la nivel national si raportarea acestora la organismele europene, respectiv Comisia Europeana, Agentia Europeana de Mediu si Euratom.
 
Miercuri a fost semnat un alt contract de finantare, ce are o valoare de 29.879.959,54 lei fara TVA. De asemenea, acesta finanteaza achizitia de servicii publice de mediu digitalizate pentru Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
 
Finantarea va fi utilizata pentru implementarea unui sistem informatic integrat pentru sustinerea dezvoltarii durabile, imbunatatirea infrastructurii si calitatii mediului, protectia naturii si conservarea biodiversitatii, potrivit ministrului Barna Tanczos.
 
"Astfel, pana in 2026, vor fi digitalizate 32 de servicii publice din domeniul mediului, care vor fi gestionate online si vor include: transmiterea datelor si informatiilor pentru inventarele emisiilor, raportarea aferenta Natura 2000 si serviciile de conservare a naturii, gestionarea registrelor de mediu, a procedurilor de notificare si autorizare si a permiselor, cu scopul de a rationaliza serviciile de gestionare a deseurilor pentru cetateni si intreprinderi", scrie Agerpres.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016