Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Mediului ofera sprijin pentru impadurirea terenurilor agricole

ministerul-mediului-ofera-sprijin-pentru-impadurirea-terenurilor-agricole

Ministerul Mediului ofera un interes major pentru subventia de 456 euro/hectar, care va fi platita anual direct in conturile beneficiarilor. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anuntat ca programul a inregistrat primele cereri de la ansarea oficiala a platformei.


Subventia de 456 euro/hectar este asigurata de stat timp de 20 de ani si va fi platita anual direct in conturile beneficiarilor. In acest sens, toti detinatorii de teren pot depune cereri de finantare pentru impaduriri, obtinand anual o subventie.
 
"Peste 1.200 de hectare de teren au fost deja marcate in sistemul informatic de catre detinatori pentru a fi impadurite. In zece zile de la lansarea celei mai ample campanii de impaduriri din Romania, au fost create peste 300 de conturi de utilizatori si s-au inceput procedurile pentru impadurirea a 115 amplasamente", a anuntat Tanczos Barna.
 
Ministerul Mediului ofera sprijin financiar pentru impadurirea terenurilor agricole de calitate slaba. Astfel, ofera o subventie anuala de 456 euro/hectar pe 20 de ani. "Pana in 2026 plantam 57.000 de hectare de padure noua din fondul de redresare si rezilienta", a mentionat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru aceasta masura este alocat un buget de 730 de milioane de euro.
 

Beneficiari

 
Toti detinatorii de teren pot depune cereri de finantare pentru impadurire la https://impaduriripnrr.mmap.ro/#/login. Platforma informatica a fost lansata oficial pe data de 25 noiembrie si este, in prezent, functionala.
 
In acest sens, proprietarii precum persoanele fizice, intreprinderile, administratiile locale, composesoratele si ONG-urile care detin suprafete pretabile pentru impadurire pot solicita sprijin din aceste fonduri. 
 
Pe langa sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor paduri vor beneficia de o alocatie anuala in valoare de 456 euro/hectar timp de 20 de ani.
 
De asemenea, Ordinul 3.027/2022, semnat de ministrul Mediului, a fost publicat in Monitorul Oficial pe data de 24 noiembre. Prin acesta s-a aprobat si Ghidul specific privind regulile si conditiile aplicabile inantarii din fondurile europene aferente Planului national de redresare si rezilienta in cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C2/I.1.A, pentru subventia I.1.A "Sprijin pentru investitii in noi suprafete ocupate de paduri", investitia 1: Campania nationala de impadurire si reimpadurire, inclusiv paduri urbane, schema de ajutor, componenta 2: Paduri si protectia biodiversitatii.
 
Schema are drept scop infiintarea urmatoarelor tipuri de plantatii forestiere pe terenuri agricole:
 
- trupuri de padure, adica suprafate de teren care se intind pe cel putin 0,5 ha, cu arbori mai inalti de 5 m la maturitate in conditii normale de vegetatie si cu un grad de acoperire a solului (consistenta) de peste 10%
 
- perdele forestiere de protectie, adica formatiuni cu vegetatie forestiera ce acopera minimum 0,1 ha, amplasata la o anumita distanta una fata de alta sau fata de un obiectiv, cu scopul de a-l proteja impotriva efectelor unor factori daunatori si/sau pentru ameliorarea climatica, economica si estetico-sanitara a terenurilor. In categoria perdelelor de protectie se incadreaza si cordoanele forestiere.
 
Schema de ajutor de stat se implementeaza prin Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. De asemenea, verificarea modului de implementare se face cu ajutorul garzilor forestiere.
 
In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate pentru teren, acestea se rezuma ca respectivele hectare sa fie pretabile pentru impadurire. Astfel, pretabilitatea unui teren se considera indeplinita daca respectivul teren a fost inclus intr-un proiect tehnic prin care a fost stabilita o solutie tehnica de impadurire si are o suprafata de cel putin 0.5 ha in cazul  trupurilor de padure sau perdelelor forstiere de protectie cu o suprafata de cel putin 0,1 ha. 
 
Astfel, terenurile propuse pentru impadurire trebuie sa fie situate in zonele expuse la riscuri climatice. In aceasta privinta, proprietarii isi vor asuma acest lucru la momentul introducerii in aplicatie, care ulterior va fi justificat de catre proiectant in cadrul proiectului tehnic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016