Nume produs : | TOPSIN 70 PU |
Stare : | retras |
Grupa de toxicitate : | 4 |
Comentariu (motiv retragere) : | Retras de la data de 31.01.2009 in cadrul etapei I a procesului de reomologare, conform prevederilor Directivei Consiliului 91/414/CEE. Pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acorda, din momentul retragerii omologarii, 6 luni pentru comercializare si distribuire, pentru alte persoane decat detinatorul omologarii si 12 luni pentru depozitare si utilizare. |
Tip formulare : | WP - Pulbere umectabila |
Categorie : | Fungicide |
Clasa : | C. Derivati ai acidului carbamic si benzimidazoli |
Numar cerere, data: | 00, 01/05/1992 |
Numar certificat, data: | 1489, 19/05/1992 |
Data expirare certificat: | 19/05/2012 |
Producator(i): |
OLTCHIM SA RM. VALCEA NIPPON SODA |
|
Substante active |
Nume substanta : | Valoare | u.m. |
tiofanat metil | 70 | % |
Fraze de risc si siguranta |
Fraza | Categorie |
Utilizari |
Cultura RO |
Agent Daun. |
Nume RO |
Doza |
Pauza |
Nr.Trat. |
capsun | Boli | putregaiul cenusiu | 0,07% | 14 | - | castraveti | Boli | fuzarioza | 0,05-0,1% (1 l/planta) | - | - | castraveti | Boli | ofilirea vasculara (verticilioza) | 0,05-0,1% (1 l/planta) | 7 | - | cereale paioase | Boli | fainarea cerealelor | 1,0 kg/ha | 18 | - | cires, visin | Boli | ciuruirea frunzelor | 0,07% | 14 | - | coacaz | Boli | fainarea agrisului | 0,07% | 14 | - | capsun | Boli | patarea alba a capsunului | 0,07% | 14 | - | fl.soarelui | Boli | putregaiul cenusiu | 1,0 kg/ha | - | - | fl.soarelui | Boli | frangerea tulpinilor | 1,0 kg/ha | - | - | fl.soarelui | Boli | putregaiul alb | 1,0 kg/ha | - | - | mar | Boli | rapanul marului | 0,06% (0,9 kg/ha) asociat cu US1 92% - 0,2% (3,0 l/ha) | 14 | - | mar | Boli | fainarea marului | 0,06% (0,9 kg/ha) asociat cu US1 92% - 0,2% (3,0 l/ha) | 18 | - | pepeni galbeni | Boli | fuzarioza | 0,05-0,1% (1 l/planta) | 14 | - | pomi fructiferi | Boli | monilioza fructelor | 0,07% | 21 | - | par | Boli | rapanul parului | 0,06% (0,6 kg/ha) asociat cu US1 92% - 0,2% (2,0 l/ha) | 18 | - | par | Boli | entomosporioza parului | 0,07% | 18 | - | par | Boli | patarea alba a frunzelor | 0,07% | 18 | - | sfecla de zahar | Boli | cercosporioza sfeclei | 0,3 kg/ha | 18 | - | silvicultura | Boli | inrosirea acelor de pin | 0,05-0,1% | - | - | tomate | Boli | patarea cafenie a tomatelor | 0,10% | 14 | - | tomate | Boli | fuzarioza | 0,05-0,1% (0,5 l/pl.) | 14 | - | tomate, ardei, vinete | Boli | ofilirea vasculara (verticilioza) | 0,05-0,1% (0,5 l/pl.) | 14 | - | tutun | Boli | rizoctonioza | 0,30% | - | - | tutun | Boli | putregaiul negru al tutunului | 0,30% | - | - | vita de vie | Boli | fainarea vitei de vie | 0,1-0,12% | 14 | - | vita de vie | Boli | putregaiul cenusiu | 0,1-0,12% | 14 | - |
MRL |
Definitie Reziduuri |
Produs Vegetal |
MRL |
|