Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele ploi, asteptate pana pe 12 octombrie. Caracteristici agrometeorologice ale inceputului lunii octombrie.

primele-ploi-asteptate-pana-pe-12-octombrie-caracteristici-agrometeorologice-ale-inceputului-lunii-octombrie-

La inceputul si sfarsitul intervalului 06 – 12 octombrie 2011 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, iar in restul zilelor, o vreme normala pentru aceasta perioada, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Potrivit Administratiei nationale de Meteorologie, in acest interval sunt asteptate averse de ploaie, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 13...23°C, valori mai ridicate cu 1...8°C in raport cu mediile multianuale in zilele cele mai calde si 4...17°C, valori apropiate de normele climatologice, in restul zilelor. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 8...31°C in majoritatea regiunilor agricole.

Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 0...15°C in aproape toata tara, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori de 11....20°C, limite satisfacatoare pentru desfasurarea fazelor incipiente de vegetatie la culturile de toamna semanate pana in prezent.

Se prognozeaza ploi locale, sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea zonelor de cultura.

in stratul de sol 0-20 cm (ogor), in cea mai mare parte a teritoriului agricol se vor semnala deficite de umiditate in sol, fenomenul de seceta avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema. Aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, in nordul Transilvaniei si nord-vestul Moldovei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


in conditiile agrometeorologice prognozate, procesele biologice la culturile de toamna si speciile pomi-viticole vor evolua in general normal, cu exceptia terenurilor agricole cu deficite accentuate de apa in sol si a zonelor depresionare, unde ritmurile vegetative ale plantelor vor fi stanjenite temporar.

Porumbul va inregistra maturitatea deplina (80-100%), totodata continuandu-se recoltarea. Sfecla de zahar din principalele bazine specializate se va afla in fazele de uscare a aparatului foliar si maturitate tehnologica, totodata fiind posibila declansarea lucrarilor de recoltare. La cartof va fi posibila finalizarea recoltarii pe majoritatea suprafetelor agricole.

Pomii fructiferi si vita de vie vor parcurge maturarea fructelor/boabelor si a lemnului, recoltarea, ingalbenirea si caderea frunzelor.

Func tie de data semanatului, la culturile de toamna (rapita, orz si graul de toamna) se vor inregistra fazele incipiente de germinare, rasarire si aparitia primelor frunze, continuandu-se totodata semanatul. Local, pe arealele unde se vor mentine deficite ridicate de apa in sol, uniformitatea si vigurozitatea plantelor de rapita se va prezenta medie si slaba.

Ca urmare, lucrarile agricole de toamna se vor putea efectua in conditii relativ bune, exceptand zilele cu precipitatii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016