Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi utile pentru construirea unui solar

7-sfaturi-utile-pentru-construirea-unui-solar

Nu este prea tarziu sa construim un solar: salata, spanacul, rucola, ceapa verde, prazul, patrunjelul, mararul si ridichea rosie pot fi cultivate intr-un solar neincalzit din august pana spre finalul anului. Peste iarna, putem cultiva dovlecei sau rosii cherry, asigurandu-le insa suficienta caldura.


Se dezvolta foarte bine in solar si tomatele galbene, castravetii cornison, morcovii, varza, fasolea, napii si guliile, dar pentru un solar de succes tot timpul anului este important sa asiguram cateva conditii: centrala termica, ferestre pentru o mai buna ventilare la interior, un sistem de irigare prin picurare, rafturi pentru suspendarea plantelor etc. Iata ce trebuie sa mai luam in considerare, in momentul in care construim un solar:


1. Constructiile metalice sunt preferate in locul celor din lemn: sunt usoare, rezistente si permit patrunderea unei cantitati mari de lumina. Pot fi folosite tevi rotunde sau teava rectangulara, in functie de tipul solarului: tunel sau solar cu acoperis. In cazul structurilor de lemn, grinzile pot fi de stejar, salcam sau fag.


2. Cea mai buna amplasare a solarului este in directia est-vest, pe o suprafata plana, ferita de inundatii si insorita. Serele si solariile au nevoie de un sistem de umbrire, insa locul ales trebuie sa ofere cat mai multa lumina naturala plantelor.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

3. Irigarea prin picurare inlatura riscul aparitiei buruienilor in spatiile protejate. In plus, permite aplicarea ingrasamintelor, la fiecare irigare putand fi adaugati si fertilizanti, si reduce mult volumul de munca. Sistemul este usor de folosit si nu implica costuri mari daca in apropiere exista o fantana sau un bazin pentru colectarea apei de ploaie.


4. Inaltimea ideala a solarului este de minimum 3 metri, iar latimea, de cel putin 8 metri. Solarul nu trebuie sa fie prea lung, insa, pentru ca in acest caz nu mai are parte de o aerisire foarte buna.


5. Solarul trebuie invelit doar cu folie profesionala aditivata impotriva razelor UV si a pierderilor de caldura (aditiv IR). Folia trebuie sa fie transparenta, sa reziste la intemperii si sa pastreze caldura la interior. Alternativ, pe o structura de lemn, pot fi folosite placile de policarbonat transparent, sticla sau fibra din sticla.


6. Un solar cu acoperis are nevoie de ferestre rabatabile, pentru o mai buna ventilare la interior. Geamurile trebuie sa fie mate, cu protectie UV, ca si in cazul foliei de acoperire a solarului, iar usa poate fi glisanta.


7. Incalzirea solarului se poate face cu sobe pe lemne sau rumegus, sau cu radiatoare electrice.


Sursa foto: Shutterstock.com


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016