Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 avantaje ale cultivarii castravetilor in sere si solarii

4-avantaje-ale-cultivarii-castravetilor-in-sere-si-solarii

Cultivarea castravetilor in sere si solarii poate reprezenta un pas strategic, oferindu-ti avantaje competitive remarcabile prin culturi calitative si bogate. Aceasta metoda iti permite sa maximizezi randamentul, in timp ce iti mentii resursele si eforturile la un nivel optim.


In plus, spre deosebire de culturile din camp, cele din sere si solarii au o calitate mai buna din punct de vedere estetic, castravetii fiind mai drepti, fara forme curbate. 


In continuare, vei descoperi patru dintre avantajele cultivarii castravetilor in sere si solarii. 


1. Asigurarea unei productii constante 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Unul dintre avantajele cultivarii castravetilor in sere si solarii este ca poti obtine productii mari, de calitate si constante, fie ca ne referim la perioadele de varf ale sezonului, fie la extrasezon. Astfel, poti recolta in perioade diferite si satisface cererea pe parcursul intregului an. 


Provocarile precum bolile, daunatorii sau buruienile pot fi gestionate cu ajutorul unor solutii smart. Ele vin in ajutorul tau daca te confrunti cu: 


  • pierderi de productie; 
  • aparitia formelor de rezistenta la fungicide; 
  • infectii greu de controlat in momentele cheie; 
  • calitate si vandabilitate scazuta a legumelor. 

Acest program inteligent de protectie a plantelor, Smart Technology, cuprinde produse omologate la cultura de castraveti si optimizeaza tratamentele datorita alternarii fungicidelor cu moduri diferite de actiune. Aceste produse inovatoare pot fi achizitionate si sub forma de microambalaje, care pot fi avantajoase pentru cultivarea pe suprafete mici. 


2. Obtinerea unei recolte de calitate superioara 


Cultivarea castravetilor intr-un mediu protejat permite asigurarea unor conditii optime pentru dezvoltarea culturii, minimizand astfel riscul de aparitie de boli la castraveti in solar si sere sau de infestare cu daunatori si imburuienare. In aceste spatii, poti controla cantitatea de lumina, umiditate, caldura si nutrienti, oferindu-le castravetilor exact ce au nevoie. 


Spre exemplu, in cazul culturilor de castraveti din solarii, in zilele insorite mentine o temperatura optima de 26-28°C si o umiditate a aerului de 85-90%. 


In ceea ce priveste lumina, in spatiile protejate, este influentata de radiatia luminoasa. De aceea, toamna si primavara trebuie sa asiguri transparenta maxima a materialelor de acoperire, iar vara sa eviti radiatia excesiva prin acoperirea geamurilor de pe acoperis si umbrirea solariilor cu ecrane speciale.  


Umiditatea aerului este mai mare in solarii fata de serele acoperite cu sticla si variaza in functie de metoda de udare si volumul de aer. Dirijarea umiditatii se realizeaza prin aerisiri si prin alegerea metodei de udare potrivita, in functie de temperatura exterioara.  


In ceea ce priveste umiditatea solului, aceasta variaza in functie de etapa vegetativa si de conditiile microclimatice, iar udarile se ajusteaza in functie de dezvoltarea plantelor si de temperatura. 


3. Realizarea unor productii mari 


Spatiile protejate permit cultivarea castravetilor in mai multe cicluri pe parcursul anului. Acest lucru este posibil datorita controlului factorilor de mediu, tehnologiei avansate de cultivare si intretinere si, desigur, datorita rasadurilor sanatoase si viguroase, care sunt rezistente la boli si daunatori. 


Datorita faptului ca exista mai multe cicluri de cultivare, se obtin productii mai mari. Spre exemplu, in ciclul I, se pot obtine intre 100 si 200 t/ha, pentru castravetii cu fructe lungi, si intre 80 si 140 t/ha pentru castravetii cu fructe semilungi. In ciclul al II-lea, pentru castravetii cu fructe lungi se obtin intre 60 si 80 t/ha, iar pentru castravetii cu fructe mici, intre 30 si 60 t/ha. Toate acestea depind de tehnologia de cultura aplicata.


4. Evitarea pierderilor legate de conditiile de mediu 


Atunci cand sunt cultivati in aer liber, castravetii sunt expusi la conditiile meteo extreme, cum ar fi ploile torentiale sau grindina, care pot distruge recoltele.  


In sere si solarii, cultura este protejata de astfel de fenomene, aspect care reduce riscul de pierdere si asigura o productie de calitate si constanta. 


Asadar, cultivarea castravetilor in spatii protejate si respectarea tehnologiei de cultivare si de protectie iti pot asigura recolte bogate pe tot parcursul anului.


Sursa foto: Shutterstock

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016