Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem de 15 ori mai putine produse traditionale

Numarul produselor alimentare traditionale a scazut la 298, de la aproximativ 4.500 anul trecut, dupa modificarea si inasprirea regulilor de atestare, fiind introdusa obligatia ca aceste produse sa nu se obtina industrial, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Daniel Constantin a mai precizat ca romanii cauta din ce in ce mai mult produse de calitate, care sa le certifice pana la urma faptul ca mananca sanatos, iar asta ii ajuta pe producatori nu doar sa produca din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ.
El a afirmat ca exista 298 de produse alimentare care au fost atestate ca fiind traditionale.
„E o diferenta foarte mare. Anul trecut aveam 4.500 de produse atestate ca fiind traditionale, iar anul acesta avem 298, dupa ce am schimbat regulile. De ce mai putine? Pentru ca am pus anumite conditii care au limitat. Pana acum, din pacate, erau produse care se numeau ca fiind traditionale, obtinute dupa o reteta traditionala, dar ele se obtineau industrial”, a mai spus Constantin.
Acesta a adaugat ca schimbarea legislatiei ii obliga pe producatori sa nu mai insele consumatorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Potrivit lui Constantin, produsele traditionale se cauta in special pe piata interna, cu exceptia mierii, care este ceruta si la export.
El a afirmat ca exista 298 de produse alimentare care au fost atestate ca fiind traditionale.
„E o diferenta foarte mare. Anul trecut aveam 4.500 de produse atestate ca fiind traditionale, iar anul acesta avem 298, dupa ce am schimbat regulile. De ce mai putine? Pentru ca am pus anumite conditii care au limitat. Pana acum, din pacate, erau produse care se numeau ca fiind traditionale, obtinute dupa o reteta traditionala, dar ele se obtineau industrial”, a mai spus Constantin.
Acesta a adaugat ca schimbarea legislatiei ii obliga pe producatori sa nu mai insele consumatorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit lui Constantin, produsele traditionale se cauta in special pe piata interna, cu exceptia mierii, care este ceruta si la export.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Producatorii autohtoni au livrat primele rosii in pietele agroalimentare din Bucuresti
- » Producatorii BIO cer un Plan National de Actiune pentru Agricultura Ecologica
- » Ziua Mondiala a Alimentatiei: MADR organizeaza un targ cu produse traditionale romanesti
- » Daniel Constantin: Romania foloseste mult mai putine ingrasaminte in agricultura, in comparatie cu tarile dezvoltate
- » Produsele traditionale harghitene, respinse de la atestare pentru ca nu li s-a putut proba vechimea
Ultima ora
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » Culturi de canabis, descoperite in Capitala
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie
- » Plantatie de migdal, convertita la standarde ecologice
Comentarii
0 comentarii