Producatorii de panificatie, amendati de ANSVSA
Publicat la data de 09 Feb. 2022 in:
Diverse Un comunicat al ANSVSA arata ca in ianuarie producatorii de panificatie au fost aspru amendati de ANSVSA.
In cursul lunii ianuarie 2022, au fost efectuate 5.930 de controale in unitatile din industria agroalimentara din Bucuresti si din tara.
Ca urmare a neregulilor constatate si incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor s-au aplicat 81 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 552.200 de lei.
Actiunile de verificare efectuate la nivel national pe baza Programului de supraveghere si control pentru anul 2022 au vizat aspecte privind respectarea de catre operatorii alimentari a conditiilor de inregistrare, autorizare si functionare a unitatilor, a modului de intretinere si igienizare a spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, a conditiilor de prelucrare si de depozitare a materiilor prime si a produselor finite, a cerintelor de trasabilitate si a celor privind etichetarea, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Controalele efectuate de inspectorii ANSVSA se concentreaza in principal pe preventie si consilierea operatorilor din industria alimentara. Sanctiunile contraventionale sunt acordate in momentul in care deficientele constatate initial nu au fost remediate in intervalul de timp stabilit sau pun in pericol sanatatea consumatorilor.
Potrivit sursei citate, in urma controalelor au fost constatate o serie de disfunctionalitati, dintre care: neconformitati privind respectarea bunelor practici de igiena si fabricatie (neintretinerea igienica a spatiilor de depozitare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor tehnologice de productie, lipsa vestiarului pentru angajati, neasigurarea stocurilor corespunzatoare de substante destinate operatiunilor de dezinfectie, neefectuarea operatiunilor de DDD in conditiile legislatiei specifice domeniului alimentar); neconformitati privind intretinerea si igiena echipamentului de protectie sanitara a personalului muncitor.
De asemenea, au mai fost depistate neconformitati privind monitorizarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>