Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Agricultura ecologica

UE aplica norme stricte in domeniul productiei de alimentele ecologice, urmarind prin aceasta sa consolideze increderea consumatorilor si sa ii promoveze pe producatori, pe de o parte si sa mentina calitatea terenurilor agricole, biodiversitatea si standarde inalte de protectie a animalelor, pe de alta parte.
in prezent, Comisia doreste sa amelioreze normele UE privind productia de alimente ecologice si sa stimuleze si mai mult cererea. in acest sens, am dori sa aflam care sunt opiniile dumneavoastra cu privire la:
- simplificarea normelor, cu mentinerea standardelor la acelasi nivel
- garantarea faptului ca organismele modificate genetic nu intra in mod accidental in lantul de productie ecologica (acestea fiind interzise de legislatia UE)
- promovarea produselor ecologice cu ajutorul normelor referitoare la etichetare (in special, utilizarea obligatorie a siglei europene pentru toate produsele organice din UE)
- actualizarea planului de actiune din 2004 al Comisiei privind dezvoltarea agriculturii ecologice
- inasprirea controalelor, pentru a preveni frauda
- acoperierea eventualelor lacune ale actualelor reglementari referitoare la importuri.
Chestionarul on-line poate fi completat pana la 10 aprilie 2013. Comentariile primite vor fi utilizate in formularea deciziilor privind masurile care se impun. Comisia urmeaza sa-si prezinte propunerile la sfarsitul lui 2013.
In prezent, cel putin 95% din ingredientele care intra in compozitia alimentelor bio trebuie sa fie organice. Agricultura ecologica pune accent pe protectia mediului si bunastarea animalelor. Agricultorii sunt obligati sa evite sau sa reduca drastic utilizarea de substante chimice sintetice (pesticide, aditivi sau medicamente).
Pentru ca alimentele bio produse in afara UE sa poata fi importate in Europa, normele in materie ale tarii repective si autoritatile de certificare trebuie sa fie recunoscute ca fiind echivalente cu cele de pe teritoriul Uniunii.
Atunci cand utilizeaza sigla ecologica a UE, producatorii trebuie sa mentioneze si numarul de referinta al autoritatii de certificare, precum si numele producatorilor.
- simplificarea normelor, cu mentinerea standardelor la acelasi nivel
- garantarea faptului ca organismele modificate genetic nu intra in mod accidental in lantul de productie ecologica (acestea fiind interzise de legislatia UE)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- promovarea produselor ecologice cu ajutorul normelor referitoare la etichetare (in special, utilizarea obligatorie a siglei europene pentru toate produsele organice din UE)
- actualizarea planului de actiune din 2004 al Comisiei privind dezvoltarea agriculturii ecologice
- inasprirea controalelor, pentru a preveni frauda
- acoperierea eventualelor lacune ale actualelor reglementari referitoare la importuri.
Chestionarul on-line poate fi completat pana la 10 aprilie 2013. Comentariile primite vor fi utilizate in formularea deciziilor privind masurile care se impun. Comisia urmeaza sa-si prezinte propunerile la sfarsitul lui 2013.
In prezent, cel putin 95% din ingredientele care intra in compozitia alimentelor bio trebuie sa fie organice. Agricultura ecologica pune accent pe protectia mediului si bunastarea animalelor. Agricultorii sunt obligati sa evite sau sa reduca drastic utilizarea de substante chimice sintetice (pesticide, aditivi sau medicamente).
Pentru ca alimentele bio produse in afara UE sa poata fi importate in Europa, normele in materie ale tarii repective si autoritatile de certificare trebuie sa fie recunoscute ca fiind echivalente cu cele de pe teritoriul Uniunii.
Atunci cand utilizeaza sigla ecologica a UE, producatorii trebuie sa mentioneze si numarul de referinta al autoritatii de certificare, precum si numele producatorilor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News