Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chestionar european privind alimentele ecologice
UE aplica norme stricte in domeniul productiei de alimentele ecologice, urmarind prin aceasta sa consolideze increderea consumatorilor si sa ii promoveze pe producatori, pe de o parte si sa mentina calitatea terenurilor agricole, biodiversitatea si standarde inalte de protectie a animalelor, pe de alta parte.
in prezent, Comisia doreste sa amelioreze normele UE privind productia de alimente ecologice si sa stimuleze si mai mult cererea. in acest sens, am dori sa aflam care sunt opiniile dumneavoastra cu privire la:
- simplificarea normelor, cu mentinerea standardelor la acelasi nivel
- garantarea faptului ca organismele modificate genetic nu intra in mod accidental in lantul de productie ecologica (acestea fiind interzise de legislatia UE)
- promovarea produselor ecologice cu ajutorul normelor referitoare la etichetare (in special, utilizarea obligatorie a siglei europene pentru toate produsele organice din UE)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
- actualizarea planului de actiune din 2004 al Comisiei privind dezvoltarea agriculturii ecologice
- inasprirea controalelor, pentru a preveni frauda
- acoperierea eventualelor lacune ale actualelor reglementari referitoare la importuri.
Chestionarul on-line poate fi completat pana la 10 aprilie 2013. Comentariile primite vor fi utilizate in formularea deciziilor privind masurile care se impun. Comisia urmeaza sa-si prezinte propunerile la sfarsitul lui 2013.
In prezent, cel putin 95% din ingredientele care intra in compozitia alimentelor bio trebuie sa fie organice. Agricultura ecologica pune accent pe protectia mediului si bunastarea animalelor. Agricultorii sunt obligati sa evite sau sa reduca drastic utilizarea de substante chimice sintetice (pesticide, aditivi sau medicamente).
Pentru ca alimentele bio produse in afara UE sa poata fi importate in Europa, normele in materie ale tarii repective si autoritatile de certificare trebuie sa fie recunoscute ca fiind echivalente cu cele de pe teritoriul Uniunii.
Atunci cand utilizeaza sigla ecologica a UE, producatorii trebuie sa mentioneze si numarul de referinta al autoritatii de certificare, precum si numele producatorilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
Idei de afaceri in agricultura