Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curtea de Conturi a UE: Fermierii folosesc prea multa apa

curtea-de-conturi-a-ue-fermierii-folosesc-prea-multa-apa

Un nou raport intocmit de Curtea de Conturi a UE arata ca fermierii din blocul comunitar folosesc prea multa apa si noile politici nu garanteaza limitarea acestei utilizari excesive.


Impactul agriculturii asupra resurselor de apa este unul major si incontestabil, dar fermierii beneficiaza de prea multe derogari de la politica UE in domeniul apei, acestea impiedicand eforturile de a asigura o buna utilizare a apei. In plus, politica agricola a UE promoveaza si sprijina, de prea multe ori, mai degraba o utilizare mai intensa decat una mai eficienta a apei, spun auditorii europeni.
 
Fermierii sunt mari consumatori de apa dulce: agriculturii ii corespunde un sfert din totalul captarilor de apa din UE. Activitatea agricola are impact atat asupra calitatii apei (de exemplu, poluarea cauzata de ingrasaminte sau de pesticide), cat si asupra cantitatii de apa.
 
Actuala abordare a UE in ceea ce priveste gospodarirea apelor isi are originea in Directiva-cadru privind apa din 2000, care a introdus politici legate de utilizarea sustenabila a apei. Aceasta directiva a stabilit obiectivul de a se atinge o stare cantitativa buna pentru toate corpurile de apa de pe intreg teritoriul UE. Politica agricola comuna (PAC) joaca, la randul ei, un rol important pentru sustenabilitatea apei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ea ofera instrumente care pot ajuta la reducerea presiunilor exercitate asupra resurselor de apa, de exemplu conditionarea platilor de utilizarea unor practici mai "verzi" si finantarea unor infrastructuri de irigatii mai eficiente.
 
"Apa este o resursa limitata si viitorul agriculturii in UE depinde in mare masura de cat de eficient si de sustenabil o utilizeaza fermierii", a declarat Joelle Elvinger, membra Curtii responsabila de raport. "Cu toate acestea, pana in prezent, politicile UE nu au contribuit suficient la reducerea impactului agriculturii asupra resurselor de apa", a a spus ea.
 
Directiva-cadru privind apa prevede masuri de protectie impotriva utilizarii nesustenabile a apei, dar statele membre acorda numeroase derogari pentru agricultura, permitand captarea apei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton