Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa investim in agricultura ecologica

de-ce-sa-investim-in-agricultura-ecologica

Europarlamentarul Daciana Sarbu a publicat, vineri, o scurta analiza intitutalata "9 motive pentru care agricultura bio trebuie sustinuta". In opinia sa, agricultura ecologica reprezinta sansa dezvoltarii sectorului agricol din Romania, pe termen lung. Iata principalele motive pentru care, in viziunea oficialului roman, fermierii ar trebui sa isi indrepte mai des atentia asupra agriculturii bio.


1. AVANTAJ PENTRU ROMANIA. Agricultura ecologica inseamna pentru Romania sansa de a transforma un decalaj intr-un avantaj. Decalajul tehnologic fata de statele cu agricultura puternica, lipsa mecanizarii pe scara larga, utilizarea redusa a ingrasamintelor, faramitarea exploatatiilor – toate acestea inseamna slabiciuni fata de agriculturile mari, insa avantaje pentru convertirea la productie bio.

2. CERTITUDINE. Cresterea agriculturii bio este si ramane o certitudine pentru economie, iar Guvernul mizeaza pe bio. Avem multe incertitudini legate de agricultura romaneasca in aceasta perioada. Care va fi, in final, bugetul PAC? Cat va pierde Romania la dezvoltare rurala? Cat vor reusi sa se apropie subventiile fermierilor romani de ale celor francezi sau polonezi?

Insa un lucru este cert. Agricultura bio este un sector in crestere, si cu eforturile acestui guvern va continua sa creasca.

Guvernul actual este convins de beneficiile agriculturii bio pentru agricultura romaneasca si a demonstrat acest lucru. Fermierii bio au un partener in ministerul Agriculturii, iar acest lucru conteaza enorm.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


3. DEZVOLTAREA ROMANIEI RURALE. Cresterea agriculturii bio inseamna ca Romania rurala este din ce in ce mai relevanta si mai puternica. Puterea Romaniei rurale va veni nu din mecanizarea excesiva, ci din forta fermelor mici sustenabile.

Romania rurala inseamna in primul rand fructele si legumele cu gust nemaintalnit nicaieri; produsele traditionale care uimesc orice strain; alimentele curate, realizate cu rabdare de oameni care nu au auzit de pesticide si care-si lucreaza gradina de dimineata pana seara.

Aceasta Romanie rurala nu trebuie schimbata, ci ajutata sa se dezvolte pe principiile cu care este obisnuita.

4. FERMELE MICI. Nu exista o singura reteta pentru agricultura noastra, ci mai multe solutii complementare. Fermele mici cu productie bio sunt una dintre solutii. Eu nu cred ca pentru a fi o forta agricultura noastra trebuie sa insemne ferme de dimensiuni mari si productivitate uriasa.

In opinia mea, agricultura noastra va fi mai puternica atunci cand fermele mici vor fi puternice, isi vor putea sustine productia, o vor putea distribui eficient, in parteneriate cu producatori similari, si isi vor crea o relatie de fidelitate cu consumatorii lor.

5. AVANTAJ CONCURENTIAL. Produsele ecologice sunt produse cu avantaj competitiv. Sustinerea si promovarea lor, alaturi de produsele traditionale si produsele cu denumiri de origine, reprezinta o miza pentru Romania.

6. CREAREA DE NOI PIETE. Piata bio va creste odata cu agricultura bio. Consumatorul modern si informat cere produse alimentare de inalta calitate, cu beneficii nutritionale si efecte pozitive asupra sanatatii; produse obtinute fara a afecta negativ mediul si tinand cont de principiile de bunastare a animalelor; produse cu gust autentic.

Cu cat consumatorii vor fi mai informati, mai familiarizati cu educatia nutritionala si mai constienti de modul in care este afectat mediul, cu atat ei se vor indrepta catre produsele bio.

O prioritate ramane promovarea. Producatorii trebuie ajutati in continuare sa-si promoveze produsele, atat in tara – in marile retele comerciale – cat si in Europa.

7. SUSTENABILITATE. Agricultura bio inseamna sustenabilitate. Iar intr-o lume in care resursele sunt tot mai putine, iar cererea de alimente – tot mai mare, este obligatoriu sa ne indeptam atentia spre metodele sustenabile, care folosesc in mod judicios resursele.

8. PRODUCTIVITATE. Se spune ca agricultura bio este, de departe, mai putin productiva decat agricultura conventionala. Este un mit demontat de studii serioase!

Un studiu realizat in 2008 sub egida ONU arata ca fermele mici, familiale, care functioneaza pe principii de agro-mediu, sunt printre cele mai productive sisteme in tarile in curs de dezvoltare.

9. SANATATE. Agricultura bio inseamna sanatate. O modalitate de a convinge consumatorii sa se indrepte spre aceste produse este educatia nutritionala. Alimentatia nesanatoasa poate avea un efect profund negativ asupra sanatatii. Produsele bio pot corecta acest efect.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016