Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Glifosatul, inca important in Romania

glifosatul-inca-important-in-romania

Uniunea Europeana impune tuturor fermierilor sa renunte la pesticide daunatoare, dar glifosatul este inca important in Romania si fermierii depind de el.


Alianta pentru Agricultura si Cooperare solicita sprijin pentru gasirea unor solutii rezonabile, bazate pe date stiintifice, pentru continuarea asigurarii protectiei fitosanitare a culturilor din Romania, in conditiile in care tintele Green Deal impun fermierilor sa scada consumul de inputuri.
 
"Tintele Green Deal transpuse in noua PAC prin strategiile 'De la ferma la consumator' si Biodiversitatea impun fermierilor sa-si scada consumul de inputuri si sa ramana competitivi, atat pe piata UE, dar mai ales pe cea din afara UE, unde producatorii nu au aceleasi constrangeri si standarde precum cei europeni", atrage atentia Alianta.
 
"Controlul buruienilor nu se poate face eficient fara erbicide sistemice totale, precum glifosatul. In Romania, glifosatul este utilizat in principal intre culturi, fiind nu doar o solutie sigura si ieftina, ci, de fapt, singura solutie care face posibila aplicarea tehnologiilor de agricultura conservativa pe care le recomanda si promoveaza Comisia UE in meniul de sustenabilitate, pentru a reduce amprenta asupra mediului (eroziunea, compactarea, emisiile de CO2 etc.), timpul de lucru si a creste performanta economica. De aceea, la acest moment, la care soarta glifosatului se discuta in Parlamentul European, consideram ca includerea amendamentului AM 806, asa cum este formulat in prezent in raportul final, ar constitui o decizie politica fara o baza stiintifica, care risca sa submineze munca si procesul riguros ale autoritatilor de reglementare si ale EFSA, un proces bazat pe dovezi stiintifice competente si independente, la care Parlamentul European insusi a contribuit", se mai spune in comunicat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Potrivit sursei citate, Alianta pentru Agricultura si Cooperare, in numele membrilor sai, face apel la ratiune si spera ca, la sfarsitul procesului de reglementare, in sesiunea plenara, Parlamentul European sa respinga amendamentul care se opune reautorizarii substantei active glifosat dupa 31 decembrie 2022. Reautorizarea ar duce, cel mai probabil, la un refuz valabil pentru intreg blocul comunitar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016