Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania
Eurodeputatul roman Daciana Sarbu si ministrul Agriculturii Daniel Constantin au initiat un grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania. Obiectivul acestuia este reunirea intr-un dialog deschis, axat pe solutii, a reprezentantilor autoritatilor, a producatorilor, precum si a tuturor celor interesati de dezvoltarea sectorului bio in Romania, in conditiile potentialului deosebit de care beneficiaza Romania la acest capitol.
Prima intrunire a acestui grup de lucru a avut loc joi, 25 aprilie, la sediul MADR, cu participarea eurodeputatei Daciana Sarbu, a secretarului de stat Achim Irimescu (MADR), a reprezentantilor principalilor operatori din agricultura ecologica, precum si a mai multor decidenti din cadrul APIA, AM-PNDR, ANSVSA.
Intalnirea a fost menita sa clarifice principalele asteptari ale producatorilor bio din partea autoritatilor, precum si sa fixeze o serie de repere importante pentru agricultura ecologica in perioada urmatoare.
Eurodeputata Daciana Sarbu a prezentat stadiul actual al discutiilor la nivelul institutiilor europene cu privire la reforma Politicii Agricole Comune, cu accent pe propunerile legislative ce vizeaza sectorul bio. Descriind contextul european extrem de favorabil pentru dezvoltarea sectorului bio in Romania, deputata europeana a subliniat necesitatea unei colaborari cat mai eficiente intre producatori si autoritati, pentru a obtine rezultate cat mai bune catre un obiectiv comun – promovarea produselor bio romanesti in tara si in Europa.
Secretarul de Stat Achim Irimescu a prezentat concluziile misiunii de audit DG (SANCO) privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, din perioada 8 – 19 aprilie 2013, care a subliniat ca Romania are cadrul legal care asigura buna desfasurare a controlului in acest domeniu, fiind printre putinele State Membre care au luat masuri ferme acolo unde s-au identificat incalcari ale legislatiei, respectiv retragerea aprobarii unor organisme de inspectie si certificare in domeniul agriculturii ecologice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Printre temele de discutie ridicate de Reprezentantii operatorilor din agricultura ecologica s-au numarat: prezenta produselor bio in lanturile mari de magazine si crearea unor zone speciale pentru desfacerea acestor produse, subventiile pentru produsele bio, precum si diverse propuneri legate de modificarea legislatiei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor