Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie

inedit-doi-tineri-au-reusit-sa-faca-ingrasamant-din-lana-de-oaie

Doi tineri romani au reusit sa creeze un produs inedit: ingrasamant din lana de oaie. Produsul final este, bineinteles, eco!


Marius Laabs si Lioara Vasilescu au infiintat, la inceputul anului, firma care produce ingrasamant organic in creierii muntilor din Transilvania.
 
Lana se recolteaza de la oi fara a le face vreun rau acestora, fiind crescute cu mare grija in muntii Carpati. Oile sunt hranite natural, chiar si pe timpul iernii.
 
"Ne mandrim cu faptul ca produsul nostru este 100% organic, acesta mentinandu-se in sol pana la 6 luni, unde elibereaza in mod constant ingrasamant pentru planta. Planta are nevoie de o irigare de capacitate mica, un pelet absorbind apa de pana la 4 ori greutatea proprie", a declarat Marius Laabs pentru Startupcafe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
In plus, dupa perioada de utilizare, peletul este biodegradabil. Ingrasamantul eco functioneaza ca un substrat fizic in care planta se fixeaza, aducandu-i-se valori nutritionale de azot, fosfor si alte elemente.
 
Afacerea ar fi trebuit sa inceapa din februarie, dar din cauza epidemiei, montarea masinilor de productie nu s-a putut face pentru ca inginerii germani care trebuiau sa isi dea avizul nu au mai putut calatori.
 
Din acest motiv si capacitatea de productie este mica acum.
 
In prezent acestia pot produce 10 tone pe luna, insa vor ajunge la un rezultat mai bun in curand. Vor sa instituie lucrul in doua schimburi si sa ajunga treptat, pana la finalul anului 2020, la o productie totala lunara de 50 de tone. 
 
Ingrasamantul eco din lana de oaie se foloseste astfel:
  • 150 g pe mp pentru legume foarte exigente precum rosiile, castravetii si varza
  • 100 g pe mp pentru legume obisnuite, cum ar fi morcovii, salata
  • 70 g pe mp pentru legume cu un nivel scazut de azot, precum mazarea, ridichea si fasolea
 
"Pentru plantele in ghiveci se adauga aproximativ 10g (doua linguri) pentru a se amesteca cu 1 litru de sol, iar pentru copaci de dimensiuni normale: puneti aproximativ 100 g in sol. Produsul nostru este ideal pentru orice tip de cultura, de la cele de sera pana la cele de camp. Se poate folosi cu precadere ca o alternativa pentru perioadele si locurile in care recoltele sunt afectate de seceta pedologica", a declarat Lioara Vasilescu.
 
Fertilizatorul se vinde in pachete de 450g, 1 kg, 5 kg, 15 kg, 25 kg sau Big Bag de 500 kg.
 
Un kilogram de peleti se vinde cu 50 de lei, dar pretul se micsoreaza in functie de cantitatea cumparata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016