International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, revine cu o noua editie
Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV) anunta o noua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti (IWCB), ce se va desfasura in perioada 26-29 mai la Focsani, judetul Vrancea. Odata cu editia din 2016, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile inscrise.
In anul 2015, 27 de tari producatoare de vin au participat la IWCB, probele producatorilor internationali reprezentand 56% din totalul inscrierilor. In anul 2016, organizatorii IWCB sunt optimisti, asteptand in concurs un numar de peste 1.400 de probe, in crestere cu 55% fata de anul precedent.

“Vinul este o resursă imensa. Economica si identitara. Sa il privim din aceasta perspectiva.”, afirma Catalin Paduraru, CEO IWCB. “IWCB este, fara indoiala, un castig important pentru întreaga comunitate a celor care lucreaza cu vinul, dar si pentru publicul larg. Mai mult, datorita ratei anuale de crestere de aproximativ 40%, avem incredere ca IWCB poate ajunge una din cele mai importante competitii de profil din lume, atragand, astfel, atentia asupra tarii noastre.”, completeaza Catalin Paduraru.

Incepand cu acest an, IWCB devine concurs itinerant, deplasandu-se la fiecare editie intr-o alta zona viticola, iar anul acesta se va desfasura la Focsani, in mijlocul celui mai mare bazin viticol romanesc – Vrancea, oferind astfel posibilitatea juratilor si jurnalistilor straini sa cunoasca aceasta importanta regiune viticola a Romaniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru a asigura conformitatea si calitatea produselor inscrise in competitie, organizatorii colaboreaza cu Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului din Valea Calugareasca  – filiala Focsani. Prin analizarea probelor inainte si dupa concurs de catre aceasta institutie, IWCB ofera o garantie suplimentara asupra relevantei rezultatelor obtinute in urma jurizarilor.

IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare avand in componenta 3 jurati straini si 2 jurati romani. Juratii din strainatate sunt specialisti proveniti din tari cu piete mature sau in crestere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia. Mai mult, trei Masters of Wine si patru detinatori WSET Diploma (Level 4) au raspuns invitatiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare si vor adauga expertiza si performanta lor activitatilor de evaluare ale probelor inscrise in concurs.

De asemenea, editia 2016 a IWCB va fi privilegiata si de prezenta in juriu a unui reprezentant oficial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV) si de monitorizarea VINOFED (Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri).

Anul acesta, pe langa traditionalele distinctii –  Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur si Medalia de Argint – au fost create premii care sa recompenseze pe cei implicati in acest domeniu: producatori, vinificatori, presa, comunicatori, parteneri.
IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la initiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a editie recunoscuta de acest for interguvernamental care grupează 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Parteneri media principali: Global Wine&Spirits, vinul.ro

Parteneri media: Europa FM, Food&Bar,  National Geographic, Men’s Health, Practic in Bucatarie, Casa si Gradina, Dilema Veche, Progresiv, Trends HRB, Revista Fermierului, Agerpres, Horeca Romania, Fine Wine, Profit.ro, business-review.ro, femei-in-afaceri.ro, manager.ro, agroRomania.ro, business24.ro, ziare.com, news.ro, life.ro,  vipstyle.re, pistoanefabricate.ro, vin2.ro, oenolog.ro, vinescu.ro, Savor TV, semenbune.ro

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Vinurile romanesti, prezente la un targ de profil din Londra
Vinurile romanesti, prezente la un targ de profil din Londra
Incepand de azi, 11 companii care produc si exporta vin romanesc participa, la Targul de Vinuri...
Care vinuri sunt cele mai bune  pentru masa de Revelion
Care vinuri sunt cele mai bune pentru masa de Revelion
Vin spumant. La inceputul mesei, invitatii pot fi serviti cu un vin spumant sec si rece. Vinul...
Romania pe locul 13 in topul producatorilor mondiali de vinuri
Romania pe locul 13 in topul producatorilor mondiali de vinuri
Conform celei mai recente analize de specialitate la nivel mondial, afacerile din sectorul...
Ultimele pregatiri pentru salonul de vinuri Vintest Bucuresti 2016
Ultimele pregatiri pentru salonul de vinuri Vintest Bucuresti 2016
In perioada 28-30 octombrie se va desfasura la Bucuresti cea de-a sasea editie a salonului de...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton