Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, revine cu o noua editie
Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV) anunta o noua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti (IWCB), ce se va desfasura in perioada 26-29 mai la Focsani, judetul Vrancea. Odata cu editia din 2016, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile inscrise.
In anul 2015, 27 de tari producatoare de vin au participat la IWCB, probele producatorilor internationali reprezentand 56% din totalul inscrierilor. In anul 2016, organizatorii IWCB sunt optimisti, asteptand in concurs un numar de peste 1.400 de probe, in crestere cu 55% fata de anul precedent.
“Vinul este o resursă imensa. Economica si identitara. Sa il privim din aceasta perspectiva.”, afirma Catalin Paduraru, CEO IWCB. “IWCB este, fara indoiala, un castig important pentru întreaga comunitate a celor care lucreaza cu vinul, dar si pentru publicul larg. Mai mult, datorita ratei anuale de crestere de aproximativ 40%, avem incredere ca IWCB poate ajunge una din cele mai importante competitii de profil din lume, atragand, astfel, atentia asupra tarii noastre.”, completeaza Catalin Paduraru.
Incepand cu acest an, IWCB devine concurs itinerant, deplasandu-se la fiecare editie intr-o alta zona viticola, iar anul acesta se va desfasura la Focsani, in mijlocul celui mai mare bazin viticol romanesc – Vrancea, oferind astfel posibilitatea juratilor si jurnalistilor straini sa cunoasca aceasta importanta regiune viticola a Romaniei.
Pentru a asigura conformitatea si calitatea produselor inscrise in competitie, organizatorii colaboreaza cu Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului din Valea Calugareasca – filiala Focsani. Prin analizarea probelor inainte si dupa concurs de catre aceasta institutie, IWCB ofera o garantie suplimentara asupra relevantei rezultatelor obtinute in urma jurizarilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare avand in componenta 3 jurati straini si 2 jurati romani. Juratii din strainatate sunt specialisti proveniti din tari cu piete mature sau in crestere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia. Mai mult, trei Masters of Wine si patru detinatori WSET Diploma (Level 4) au raspuns invitatiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare si vor adauga expertiza si performanta lor activitatilor de evaluare ale probelor inscrise in concurs.
De asemenea, editia 2016 a IWCB va fi privilegiata si de prezenta in juriu a unui reprezentant oficial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV) si de monitorizarea VINOFED (Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri).
Anul acesta, pe langa traditionalele distinctii – Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur si Medalia de Argint – au fost create premii care sa recompenseze pe cei implicati in acest domeniu: producatori, vinificatori, presa, comunicatori, parteneri.
IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la initiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a editie recunoscuta de acest for interguvernamental care grupează 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.
Parteneri media principali: Global Wine&Spirits, vinul.ro
Parteneri media: Europa FM, Food&Bar, National Geographic, Men’s Health, Practic in Bucatarie, Casa si Gradina, Dilema Veche, Progresiv, Trends HRB, Revista Fermierului, Agerpres, Horeca Romania, Fine Wine, Profit.ro, business-review.ro, femei-in-afaceri.ro, manager.ro, agroRomania.ro, business24.ro, ziare.com, news.ro, life.ro, vipstyle.re, pistoanefabricate.ro, vin2.ro, oenolog.ro, vinescu.ro, Savor TV, semenbune.ro
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
- » APIA: O noua subventie pentru cultura de porumb
- » UCPR: Producatorii autohtoni de carne de pui lucreaza la nivelul standardelor UE
Idei de afaceri in agricultura