Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Metode ecologice de combatere a daunatorilor si ciupercilor
In cazul in care o planta este atacata de daunatori, trebuie actionat imediat. Partile de planta infestate trebuie inlaturate de pe planta si apoi folosirea unor substante din comert sau preparate acasa, mult mai ecologice.
Fiertura de urzici (Urtica dioica) este una din cele mai folosite metode ecologice de combatere a daunatorilor, care functioneaza foarte bine impotriva acarienilor. O galeata de 10 litri se umple cu urzici si apa si se lasa intr-un loc umbrit, timp de 24 de ore. Dupa aceasta perioada, continutul se trece prin sita. Se foloseste numai apa infuzata. Vermutul, preparat din pelin (Arthemisia absinthicum), ajuta la combaterea ecologica a capuselor, omizilor si paduchilor si se prepara ca un ceai.
Fundul unei galeti se acopera bine cu pelin taiat si se toarna deasupra 10 litri de apa clocotita – se lasa asa pentru 20 de minute sau pana cand se raceste. Infuzia astfel preparata se dilueaza cu apa in procent de 1/2 sau 1/3 si se foloseste pentru stropirea plantelor.
Infuzia din frunze de rosie (Lycopersicon esculentum) indeparteaza ciupercile. Se folosesc frunze tocate de rosie, care se acopera cu apa si se lasa o ora sa infuzeze. Dupa aceasta perioada, lichidul va fi strecurat si poate fi folosit pentru a stropi sau uda pamantul, acolo unde sunt semne ale atacului ciupercii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Uleiul de neem, obtinut din copacul cu acelasi nume (Azadirachta indica), este o metoda eficienta si ecologica de combatere a parazitilor plantelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
Idei de afaceri in agricultura