Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
România are doar cinci licenţe pentru etichetare ecologică
Ce este ETICHETA ECOLOGICA, cum se obtine eticheta ecologica, in ce conditii se poate folosi eticheta ecologica. Operatori inregistrati pentru eticheta ecologica.
Cinci operatori economici din România au reuşit să obţină, până la ora actuală, licenţa pentru utilizarea etichetei ecologice, deşi pe teritoriul ţării există numai un singur tip de etichetă, respectiv cea inscripţionată cu sigla Uniunii Europene, a declarat Maria-Daniela Toma, consilier superior în Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).
„În România, există numai o etichetă ecologică a Uniunii Europene. Nu avem o etichetă ecologică naţională. Deocamdată, eticheta ecologică nu se aplică produselor alimentare sau farmaceutice. În România, până la ora actuală, au obţinut eticheta ecologică cinci operatori economici”, a afirmat consilierul MMP.
Eticheta ecologică a Uniunii Europene (Floarea Europeană), creată de Comisia Europeană în 1992, este o schemă unică de certificare pentru a ajuta consumatorii să distingă produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul. Eticheta ecologică comunitară nu se acordă pentru alimente şi produse medicale.
Este o schemă facultativă, concepută să încurajeze afacerile să comercializeze bunuri şi servicii cu un impact redus asupra mediului şi pentru consumatorii europeni – inclusiv cumpăratorii publici şi privaţi – să le identifice uşor.
Floarea se poate găsi în toata Europa precum şi în Norvegia, Liechtenstein şi Islanda. Eticheta ecologicaă comunitară face parte dintr-o strategie mai largă, orientată către promovarea consumului şi producţiei raţionale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Pentru obţinerea etichetei ecologice agenţii economici (fabricanţi, importatori, prestatori de servicii comercianţi) trebuie să parcurgă următoarele etape:
- solicitarea etichetei ecologice la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor care reprezintă autoritatea competentă
- realizarea încercărilor pe produse de către institutele specializate recomandate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi/sau de către alte institute care deţin laboratoare acreditate
- evaluarea performanţelor produsului de către autoritatea competentă (Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor) care colaboreaza cu Comisia Naţională pentru Acordarea Etichetei Ecologice în luarea deciziilor privind acordarea etichetei ecologice şi cu Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor în vederea evaluării gradului de eficienţă cu care eticheta ecologică raspunde nevoilor de informare a comsumatorilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor