Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

România are doar cinci licenţe pentru etichetare ecologică

romania-are-doar-cinci-licente-pentru-etichetare-ecologica-

Ce este ETICHETA ECOLOGICA, cum se obtine eticheta ecologica, in ce conditii se poate folosi eticheta ecologica. Operatori inregistrati pentru eticheta ecologica.


Cinci operatori economici din România au reuşit să obţină, până la ora actuală, licenţa pentru utilizarea etichetei ecologice, deşi pe teritoriul ţării există numai un singur tip de etichetă, respectiv cea inscripţionată cu sigla Uniunii Europene, a declarat Maria-Daniela Toma, consilier superior în Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).
„În România, există numai o etichetă ecologică a Uniunii Europene. Nu avem o etichetă ecologică naţională. Deocamdată, eticheta ecologică nu se aplică produselor alimentare sau farmaceutice. În România, până la ora actuală, au obţinut eticheta ecologică cinci operatori economici”, a afirmat consilierul MMP.

Eticheta ecologică a Uniunii Europene (Floarea Europeană), creată de Comisia Europeană în 1992, este o schemă unică de certificare pentru a ajuta consumatorii să distingă produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul. Eticheta ecologică comunitară nu se acordă pentru alimente şi produse medicale.

Este o schemă facultativă, concepută să încurajeze afacerile să comercializeze bunuri şi servicii cu un impact redus asupra mediului şi pentru consumatorii europeni – inclusiv cumpăratorii publici şi privaţi – să le identifice uşor.
Floarea se poate găsi în toata Europa precum şi în Norvegia, Liechtenstein şi Islanda. Eticheta ecologicaă comunitară face parte dintr-o strategie mai largă, orientată către promovarea consumului şi producţiei raţionale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru obţinerea etichetei ecologice agenţii economici (fabricanţi, importatori, prestatori de servicii comercianţi) trebuie să parcurgă următoarele etape:

  • solicitarea etichetei ecologice la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor care reprezintă autoritatea competentă
  • realizarea încercărilor pe produse de către institutele specializate recomandate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi/sau de către alte institute care deţin laboratoare acreditate
  • evaluarea performanţelor produsului de către autoritatea competentă (Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor) care colaboreaza cu Comisia Naţională pentru Acordarea Etichetei Ecologice în luarea deciziilor privind acordarea etichetei ecologice şi cu Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor în vederea evaluării gradului de eficienţă cu care eticheta ecologică raspunde nevoilor de informare a comsumatorilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton