Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii 2013: Pana cand se poate depune cererea de acordare a subventiei in agricultura ecologica

subventii-2013-pana-cand-se-poate-depune-cererea-de-acordare-a-subventiei-in-agricultura-ecologica

Pentru anul 2013 cererile de plata a subventiei acordate pentru imbunatațirea calitații produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica se pot depune pana la data de 15 octombrie 2013.


Beneficiarii care au incheiat contractul cu un organism de inspecție si certificare caruia i-a fost retrasa aprobarea, pot depune cererea de plata a subventiei pentru imbunatatirea calitații produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pana la data de 16 decembrie 2013 si pot solicita eliberarea de catre noul organism de inspectie si certificare a documentului justificativ/certificatului de conformitate/master certificatului/certificatului de confirmare a conversiei, in care sa se mentioneze statutul exploatatiei (in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine, pana la data de 16 decembrie 2013.

Avand in vedere faptul ca 15 decembrie 2013 este zi nelucratoare, cererile se primesc pana in data de 16 decembrie 2013 inclusiv, daca este cazul.

Cererile depuse dupa data de 15 octombrie 2013, respectiv 16 decembrie 2013 (daca este cazul) sunt inadmisibile la plata ajutorului specific, avertizeaza APIA.

Cererile depuse pentru exploatatii care NU sunt in perioada de conversie sunt inadmisibile la plata ajutorului specific. Ajutorul specific nu se acorda in cazul repetarii anului de conversie/prelungirii perioadei de conversie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ce trebuie sa faci pentru a primi subventia acordata producatorilor din agricultura ecologica

Primul pas este semnarea contractului cu un organism de inspectie si certificare. In luna septembrie, legislatie cu privire la aceste proceduri este actualizata prin doua ordine al Ministerului Agriculturii:
Urmatorul pas este depunerea cererii specifice la sediile judetene ale APIA de care apartine beneficiarii pana la 15 octombrie 2013.

Cererea trebuie insotita de urmatoarele documente, potrivit HG759/2010, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate a titularului, a administratorului sau a imputernicitului;
b) copie de pe certificatul de inregistrare eliberat de oficiul registrului comertului/certificatul de inregistrare fiscala, dupa caz;
c) copie de pe documentele care fac dovada folosintei terenului;
d) copie de pe fisa de inregistrare in agricultura ecologica a beneficiarului, pe anul pentru care solicita ajutorul specific, aprobata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;
e) copie de pe contractul incheiat intre beneficiar si un organism de inspectie si certificare, organism acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale;
f) copie de pe documentul justificativ in care sa se mentioneze statutul exploatatiei in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine;
g) o notificare emisa beneficiarului de catre organismul de inspectie si certificare

Agricultura ecologica presupune renuntarea la tehnologiile specifice agriculturii intensive, industrializate. Astfel, este interzisa utilizarea pesticidelor si a produselor chimice de sinteza. Mijloacele de prevenire si tratare a bolilor si daunatorilor sunt exclusiv naturale.

Incepatorii din cadrul acestui sistem au la dispozitie pentru prima data o baza de date cu producatorii, procesatorii, distribuitorii si comerciantii de produse ecologice. Cu ajutorul acestui instrument, ei pot face cele mai bune alegeri in privinta desfacerii marfurilor agroalimentare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton