Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 14-20 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-14-20-noiembrie

Vremea normala sub aspect termic de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire treptata, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 2...10°C in primele zile, limite apropiate de normele climatologice si -3...7°C spre sfarsitul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...3°C, in cea mai mare parte a teritoriului. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 0...15°C, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -7...6°C la nivelul intregii tari, izolat fiind conditii de producere a brumei si inghetului superficial la sol. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm se va incadra intre 3...9°C indeosebi in zonele de campie, favorabila continuarii proceselor de crestere si dezvoltare la speciile de toamna.
 
Se prognozeaza ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toate regiunile. Totodata, sunt posibile precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) indeosebi in sudul, estul si centrul tarii.
 
Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Continutul de umiditate in cultura graului de toamna, in stratul de sol 0-20 cm, se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in aproape toata tara. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si nord-estul Transilvaniei, izolat in nordul Olteniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul mentinerii deficitelor accentuate de apa in sol, ritmurile de crestere si dezvoltare la culturile de toamna (rapita, orz si grau), aflate in primele faze de vegetatie, respectiv germinare, rasarire si infrunzire vor fi in continuare stanjenite.
 
Culturile de orz si grau de toamna vor parcurge germinarea-rasarirea (30-100%), aparitia primelor frunze (10-80%) si local infratirea (10-35%), indeosebi in culturile infiintate in epoca optima. La speciile semanate dupa data de 20 octombrie 2018 vor predomina fazele de germinare si rasarire (10-100%).
 
Rapita se va afla la rasarire (40-100%) si infrunzire (4-10 frunze), in cea mai mare parte a zonelor de cultura, plantele prezentand o uniformitate si vigurozitate medie si slaba.
 
Pomii fructiferi si vita-de-vie vor inregistra procesele de maturare a lemnului/coardelor, colorarea si caderea masiva a frunzelor, in majoritatea plantatiilor, acestea fiind in general bine adaptate la conditiile de iernare.
 
Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor permite desfasurarea lucrarilor agricole in camp (eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale, araturi de toamna, fertilizari, etc.).
 
Recomandari de specialitate
-Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale si efectuarea araturilor de toamna;
-Administrarea ingrasamintelor pe baza de azot si fosfor la culturile de toamna infiintate in perioada optima;
-Efectuarea lucrarilor de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: INMH
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016